Οι… δυσάρεστες περιπέτειες του Thief συνεχίζουν

O πρωταγωνιστής του νέου Thief, Garett, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις… κακές βαθμολογίες του τίτλου, αλλά και ένα bug που, από ότι φαίνεται, καταστρέφει τα saves των gamers.ThiefBG

Και εκεί που κοντεύεις να το τελειώσεις, συνειδητοποιείς πως πρέπει να ξεκινήσεις και πάλι από το μηδέν! Κρίμα τις ώρες που έπαιξες μέχρι εκείνη τη στιγμή! Αυτό, από ότι φαίνεται, είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί gamers, αναγκάζοντας την Square Enix να αρχίσει να έρευνα αν, όντως, υπάρχει κάποιο πρόβλημα που καταστρέφει τα αρχεία με την μέχρι εκείνη τη στιγμή αποθηκευμένη πρόοδο των παικτών στον τίτλο. Τα λεγόμενα saves.

Thief 005

Το πρόβλημα από ότι φαίνεται έχει γίνει αισθητό τόσο σε PC όσο και σε Xbox 360 και PS3, και επηρεάζει (κυρίως;!) τα “χειροκίνητα” saves του τίτλου. Διάφοροι gamers αναφέρουν πως είτε έχουν εξαφανιστεί κάποια πρόσφατα saves, είτε έχουν αλλοιωθεί τα στοιχεία σε παλαιότερα που όμως δουλεύουν – για παράδειγμα, τα φορτώνεις και ενώ βρίσκεσαι στο σημείο όπου βρισκόσουν όταν είχες σώσει το παιχνίδι, μπορεί να λείπουν στοιχεία όπως να μην είναι ολοκληρωμένες κάποιες παράπλευρες αποστολές (οι γνώστες τα λένε και “side quests”).

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν σε ένα παιχνίδι, και δεν βοηθά καθόλου τον συγκεκριμένο τίτλο που ήδη είχε λουστεί πάρα πολλές κακές βαθμολογίες, αλλά και το… μίσος των φανατικών οπαδών της σειράς μέχρι τώρα για το “τι της έκανε”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.