Μπορεί να είναι εντυπωσιακό ένα παρκάρισμα;

Ναι, αν δεν μιλάμε για αυτοκίνητα αλλά για τα διαστημόπλοια του Elite: Dangerous και τους εντυπωσιακούς διαστημικούς σταθμούς Corealis του κόσμου του.Elite_Dangerous_-_008.jpg

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε κυνηγήσει και αναρτήσει όλα τα developers diaries του Elite: Dangerous στο unregistered, ίσως διότι τα βίντεο του είδους συνήθως δεν έχουν τόσο ενδιαφέρον όσο, για παράδειγμα, ένα κανονικό trailer ενός παιχνιδιού. Το τελευταίο developer diary του Elite Dangerous, όμως, έχει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για το οποίο νομίζουμε πως αξίζει να το αναρτήσουμε και εδώ: δείχνει, επιτέλους, τον τίτλο σε πλήρως λειτουργική μορφή, σχεδόν ως “κανονικό παιχνίδι”! Bonus, το ότι όσα δείχνει είναι άκρως εντυπωσιακά, μια ψηφιακή πραγματοποίηση του ονείρου κάθε geek να ζει περιπέτειες στο διάστημα, με πρόσθετη υπόσχεση για… ακόμη καλύτερα πράγματα!

Elite_Dangerous_-_009.jpg

Όπως θα δείτε, επιτέλους οι διαστημικοί σταθμοί του τίτλου είναι λειτουργικοί, το διαστημόπλοιο του πρωταγωνιστή μπορεί να προσγειωθεί σε αυτούς, να αγοράσει και πουλήσει εμπορεύματα, ενώ ο κόσμος του μοιάζει βγαλμένος από τις αγαπημένες μας ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας. Και το καλύτερο;

Elite_Dangerous_-_010.jpg

Όπως υπόσχεται ο δημιουργός του, David Braben, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα συνύπαρξης δύο ανθρώπων στο ίδιο διαστημόπλοιο, για παράδειγμα με τον έναν στον ρόλο του πιλότου και τον άλλο ως υπεύθυνου οπλισμού, ενώ αυτό προφανώς μπορεί να είναι απλά μια αρχή, οδηγώντας μας σε καταστάσεις… γέφυρας του Star Trek, με 5-10 ανθρώπους να συνυπάρχουν στο ίδιο διαστημόπλοιο σε διαφορετικούς ρόλους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.