Μεγαλύτερη και από τα smartphones η VR κατά τον Tim Sweeney

Μιλώντας στο Edge κατά τη διάρκεια της φετινής GDC, το “μεγάλο κεφάλι” της EPIC Games, Tim Sweeney, δήλωσε πως θεωρεί την Virtual Reality πιο “μεγάλη” και από τα smartphones.Oculus_DK2_00

Όπως εξήγησε, η EPIC Games πιστεύει στην εικονική πραγματικότητα και έχει επενδύσει αρκετά σε αυτήν για να δει πως θα μπορεί να την εκμεταλλευτεί, θεωρώντας πως πρόκειται για μια τεχνολογία που θα επηρεάσει όλα τα παιχνίδια σε όλες τις πλατφόρμες. Για την ώρα, βέβαια, μοναδική πραγματική υλική εκδοχή της τεχνολογίας είναι το Oculus Rift, που πρόσφατα αγόρασε το facebook. Όπως εξηγεί ο ίδιος:

Unreal_Engine_4_010

Quote:

Είναι μια τεχνολογία που πιστεύω ότι θα αλλάξει ολοκληρωτικά τον κόσμο. Νομίζω πως θα γίνει μεγαλύτερο φαινόμενο από τα smartphones. Πρέπει να το δεις σε προοπτική για να καταλάβεις πως μάλλον βρισκόμαστε στο αντίστοιχο της πρώτης γενιάς του iPhone αυτή τη στιγμή, όπου έχεις μια αρκετά cool συσκευή, που όμως έχει κάποια μειονεκτήματα που την εμποδίζουν από το να την υιοθετήσουν όλοι. (…) Μπορεί να υπάρχει ένα κοινό περίπου 10 εκατομμυρίων χρηστών για την υπάρχουσα τεχνολογία, αλλά καθώς βελτιώνεται με κάθε νέα γενιά, το κοινό θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι που θα φτάσει σε ένα καίριο σημείο όπου θα μπορείς να φορέσεις μια από αυτές τις συσκευές και να έχεις μια εμπειρία που δεν θα ξεχωρίζει από την πραγματικότητα.

Και εμείς, από πλευράς μας, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.