Κονσολο-λινουξο-παραθυρο-νέα έκδοση της Unreal Engine

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της Unreal Engine, 4.1, που επιτρέπει την δημιουργία παιχνιδιών για όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες.Unreal_Gold.jpg

Για όποια πραγματικά σύγχρονη πλατφόρμα και αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα παιχνίδι, μπορείς να το κάνεις μέσα από την νέα έκδοση της Unreal Engine, 4.1. Με εξαίρεση τα Xbox 360 και PlayStation 3, άλλα αυτά δεν είναι στην πραγματικότητα “σύγχρονες πλατφόρμες”, είναι;

Εκεί λοιπόν που η Unreal Engine 4 επέτρεπε τη δημιουργία τίτλων για PCs με Windows, Mac OS, iOS, Android, HTML5 και διέθετε και υποστήριξη για το Oculus Rift, η νέα έκδοση της, 4.1, φέρνει στην παρέα και τα Xbox One και PlayStation 4, καθώς και το Linux – και, μαζί με αυτό, και το βασισμένο σε αυτό SteamOS, και μαζί με αυτό, και τα αυτό-θα-τρέχουμε-εξαρχής Steam Machines της Valve.

Unreal_Engine_4_010

Έτσι, θεωρητικά, μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα παιχνίδι σε αυτήν, και μετά να αποφασίσει ποιες πλατφόρμες θα “στοχεύσει”, καθιστώντας δυνατή ακόμη και μία multi-platform κυκλοφορία ενός παιχνιδιού και για τους μικρότερους, indie developers.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.