Κονσολο-λινουξο-παραθυρο-νέα έκδοση της Unreal Engine

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της Unreal Engine, 4.1, που επιτρέπει την δημιουργία παιχνιδιών για όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες.Unreal_Gold.jpg

Για όποια πραγματικά σύγχρονη πλατφόρμα και αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα παιχνίδι, μπορείς να το κάνεις μέσα από την νέα έκδοση της Unreal Engine, 4.1. Με εξαίρεση τα Xbox 360 και PlayStation 3, άλλα αυτά δεν είναι στην πραγματικότητα “σύγχρονες πλατφόρμες”, είναι;

Εκεί λοιπόν που η Unreal Engine 4 επέτρεπε τη δημιουργία τίτλων για PCs με Windows, Mac OS, iOS, Android, HTML5 και διέθετε και υποστήριξη για το Oculus Rift, η νέα έκδοση της, 4.1, φέρνει στην παρέα και τα Xbox One και PlayStation 4, καθώς και το Linux – και, μαζί με αυτό, και το βασισμένο σε αυτό SteamOS, και μαζί με αυτό, και τα αυτό-θα-τρέχουμε-εξαρχής Steam Machines της Valve.

Unreal_Engine_4_010

Έτσι, θεωρητικά, μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα παιχνίδι σε αυτήν, και μετά να αποφασίσει ποιες πλατφόρμες θα “στοχεύσει”, καθιστώντας δυνατή ακόμη και μία multi-platform κυκλοφορία ενός παιχνιδιού και για τους μικρότερους, indie developers.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • lefteris

    μου αρέσει που βάλατε το θρυλικό unreal πρώτη φωτογραφία ..

  • ducklord

    Εννοείται! Η αίσθηση που σου έδινε το πρώτο Unreal όταν έβγαινες από τις κατακόμβες, και συναντούσες τον εξωγήινο ουρανό για πρώτη φορά, ήταν μια επανάσταση, αφού μέχρι τότε – όσο απίστευτο και αν φαίνεται σε όσους δεν είχαν ζήσει την τότε περίοδο του gaming – η τεχνολογία ήταν τόσο περιορισμένη ώστε όλα μα όλα τα FPS εξελίσσονταν σε κλειστούς διαδρόμους (για μια περίοδο αργότερα μάλιστα τα καλούσαμε “corridor shooters”!). Το Unreal ήταν το πρώτο που “μας έβγαλε ώξω”, που θεωρώ πως ήταν και η στιγμή (και το τεχνολογικό πλεονέκτημα) που οδήγησε στη σημερινή κυριαρχία της τεχνολογίας-απογόνου του στο ευρύτερο φάσμα του gaming.

    Και είμαι και ρετρίλας! :-D