Android TV: η Google χώνεται (και πάλι) στα σαλόνια μας

Μετά το αποτυχημένο πείραμα της Google TV, η Google επιστρέφει στα σαλόνια με την νέα Android TV. Una ratsa, alli fatsa.Android_TV_-_001.jpg

Και ενώ το Chromecast, το απίστευτα φθηνό dongle της Google που επιτρέπει το streaming περιεχομένου από κινητά και tablets με Android προς οποιαδήποτε τηλεόραση με θύρα HDMI, πουλάει σαν τρελό, και θα έλεγες πως η Google θα έπρεπε να είναι χαρούμενη που κατάφερε να χωθεί στο σαλόνι μας, αυτή ετοιμάζει και την δεύτερη… “επίθεση” της πλησίον των καναπέδων μας: την Android TV.

Πριν το Chromecast, η Google είχε επιχειρήσει να χωθεί στις τηλεοράσεις μας με την Google TV, ένα project που ήταν επίσης μια μεταλλαγμένη εκδοχή του Android, για χρήση σε set-top boxes, “κουτιά για αναπαραγωγή media και όχι μόνο που έχεις στο ίδιο έπιπλο με την τηλεόραση συνδεδεμένα με αυτήν”. Μόνο που, βασισμένη στην πρώτη έκδοση του Android, με κακοσχεδιασμένο περιβάλλον που δεν είχε βελτιστοποιηθεί για χρήση στην τηλεόραση, τρέχοντας σε πάρα πολύ αργό, απαράδεκτα ακριβό για τις επιδόσεις του, hardware, η πρώτη Google TV ήταν μια ολοκληρωτική αποτυχία.

Τώρα, όπως αποκαλύπτει το The Verge, η Google ετοιμάζεται για την δεύτερη επίθεση της στις τηλεοράσεις μας, με την δεύτερη γενιά του project που, με την ευκαιρία, αλλάζει και όνομα για να παρουσιαστεί ως μια διαφορετική πλατφόρμα: την Android TV, που μάλλον σύντομα θα αποκαλυφθεί και επίσημα.

Ή Android TV δίνει έμφαση στην ψυχαγωγία, και δεν προσπαθεί να παρουσιαστεί ως μια εναλλακτική των υπολογιστών. Είναι, δηλαδή, μια “entertainment” και όχι μια “computing” πλατφόρμα, όπως αυτοπροσδιορίζεται.

Πρωταρχικός στόχος της, ο εύκολος εντοπισμός και “κατανάλωση” περιεχομένου, ενώ (δηλώνει πως) θα είναι μια βελτιστοποιημένη για το σαλόνι, κινηματογραφική, διασκεδαστική, ομαλή και γρήγορη εμπειρία κατανάλωσης περιεχομένου στην οθόνη της τηλεόρασης. Λέει.

Κατά τα άλλα, σε εικόνες που έχουν διαρρεύσει, δεν μοιάζει και τόσο διαφορετική από ότι έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα ανταγωνιστικές προτάσεις. Από πολλές απόψεις μοιάζει περισσότερο με την Fire TV, που αποκάλυψε πριν λίγες μέρες η Amazon, αφού και αυτή θα συνδυάζει μαζί με τα media και το ιντερνετικό περιεχόμενο, παιχνίδια και εφαρμογές, που θα μπορεί να προσθέσει κανείς κατά βούληση σε αυτήν απευθείας από το συνοδευτικό app store της. και, αφού μιλάμε για την Google, ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκονται και δικές τις επίσημες εφαρμογές που ήδη γνωρίζουμε, όπως, για παράδειγμα, το ιδανικό για χρήση στο σαλόνι Hangouts.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από την δική της πρόταση η δυνατότητα ολοκλήρωσης αναζητήσεων και χρήση μέσω φωνής, αφού ήδη υποστηρίζεται εκτενώς στην πλατφόρμα του Android.

Βέβαια, για την ώρα, μοναδική πηγή για αυτή αποτελεί το άρθρο του The Verge, που μπορεί να μοιάζει αρκετά ρεαλιστικό και να αποτελεί εξέλιξη όσων γνωρίζαμε και αποκάλυψη όσων περιμέναμε, αλλά παραμένει ένα άρθρο, από μια πηγή, που δεν έχει διασταυρωθεί για να επαληθευτεί, οπότε μην το θεωρείται και δεδομένο. Πάντως, κατά πάσα πιθανότητα, δεν μιλάμε για μια απλή φήμη.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.