$499 για την απόλυτη Virtual Reality εμπειρία, είναι καλά;

Το ταξίδι σε ψηφιακούς κόσμους καίει θερμίδες και θα σε βάλει μέσα περίπου ένα μισθό!Virtuix_Omni_-_002.jpg

Ξέρουμε πως θέλεις το Oculus Rift, μα αυτό είναι μόνο το ήμισυ της εξίσωσης Virtual Reality: standard θα χρειαστείς και κάτι σαν το Omni VR. Ετοιμάσου, λοιπόν, να… τα σκάσεις!

Όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί του, η νεοσυσταθείσα εταιρεία Virtuix, το Omni VR θα είναι έτοιμο για διάθεση αυτόν τον Σεπτέμβρη, με κόστος $500-1 ($499). Και, όχι, σε αυτό δεν θα συμπεριλαμβάνεται ούτε κράνος βίρτσουαλ ριάλιτυ, ούτε χειριστήρια. Μιλάμε μόνο για αυτό το μαρκούτσι στο οποίο μπαίνεις και περπατάς. Αν δεν γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται… να, αυτό! Δες το παρακάτω βιντεάκι, και ετοιμάσου να πωρωθείς (…που θα σκάσεις $500 για μία ευμεγέθη γκουμούτσα που θα πιάνει με ενοχλητικό τρόπο χώρο στο σαλόνι σου):

Το Omni VR γεννήθηκε λίγο μετά το Oculus Rift, “έπαιξε” και αυτό στο Kickstarter, γνώρισε σεβαστή επιτυχία, και, τώρα πια, ετοιμάζεται να έρθει κοντά μας, καταλαμβάνοντας περίοπτη θέση στο σαλόνι μας και κάνοντάς μας να μοιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γελοίοι γίνεται, παράλληλα παρέχοντας αυτό που έλειπε για απόλυτα ρεαλιστική Virtual Reality μέχρι σήμερα: ελευθερία κίνησης προς κάθε κατεύθυνση.

Virtuix_Omni_-_001.jpg

Διότι, πόσο “real” είναι μια εναλλακτική “reality” αν ενώ σε αυτήν βρίσκεσαι όρθιος, στην πραγματικότητα είσαι ξαπλωμένος στον καναπέ σου κρατώντας ένα joypad; Η απόκρουση των εχθρικών ορδών απαιτεί να χύσεις ιδρώτα!

(…και να σκάσεις χρήμα στους δημιουργούς του!)

Virtuix_Omni_-_004.jpg

Τι περιμένεις;

Ody's thoughts

Αναφέραμε πως το κόστος δεν συμπεριλαμβάνει ούτε έξοδά μεταφοράς; Όχι; Εμ… Μας ξέφυγε. ΘΑ ΤΑ ΣΚΆΣΕΙΣ, είπα!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.