Το Facebook αγόρασε την Moves

Ή δημοφιλής φινλανδική εφαρμογή παρακολούθησης υγείας και… καύσης θερμίδων, Moves, “υιοθετήθηκε” από το Facebook.moves_fitness_app_-_001.jpg

Μετά το Oculus Rift, νέα σημαντική εξαγορά από το Facebook, που μόλις ενσωμάτωσε στην γενικότερη οικογένεια του την Moves. Πρόκειται για μια αρκετά δημοφιλή εφαρμογή ανάμεσα σε όσους ασχολούνται με τα σπορ, αφού μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη της γυμναστικής τους δίχως να χρειάζεται πρόσθετα εξειδικευμένα gadgets σαν αυτά που παράγουν Nike και Fitbit. Της αρκούν οι αισθητήρες της συσκευής στην οποία τρέχει.

fitness_-_005.jpg

Όσο για όσους ανησυχούν για τα προσωπικά τους δεδομένα, τόσο το Facebook όσο και οι μέχρι τώρα υπεύθυνοι για την εφαρμογή υπόσχονται πως τα δεδομένα που αντλούν από αυτή δεν θα ενσωματωθούν στην τεράστια βάση δεδομένων που ήδη διαθέτει το facebook.

Ody's thoughts

Όχι. Μπάαααα…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.