Το καλύτερο smartphone? Πιθανώς,HTC M8!

Tags:

Όταν συνδυαστεί η κορυφαία τεχνολογία, άψογος σχεδιασμός και αρκετά καλή μπαταρία, τότε το αποτέλεσμα λέγεται HTC M8!

H φθίνουσα πορεία της HTC τον τελευταίο καιρό την έχει κάνει να σκέφτεται πολύ καλά τις κινήσεις της και να αναθεωρήσει πολλά πράγματα, δεν αποτελεί εξαίρεση λοιπόν η καινούρια της ναυαρχίδα, το HTC M8 (ναι, αυτός είναι ο διάδοχος του HTC One).

To Μ8 είναι εξοπλισμένο με το επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 801 με 4 πυρήνες χρονισμένους στα 2,3 Ghz,με 2 giga ram, 5 ιντσών οθόνη Super LCD3 ανάλυσης FullHD με αντιχαρακτική επίστρωση Gorilla Glass 3, nfc chip, 3 κάμερες- συγκεκριμένα 2 πίσω με dual led – dual tone flash (όπως το flash του iPhone 5S), των 4ων mp η καθεμία και 1 μπροστινή στα 5 mp για τέλειες selfie. Και τέλος με λειτουργικό Android KitKat 4.4.2, τροποποιημένο απο την HTC με το περιβάλλον HTC Sense 6.

Πέρα απ τα τους απλούς αριθμούς των τεχνικών χαρακτηριστικών θεωρώ το smartphone της HTC κορυφαίο αυτήν την στιγμή διότι διαφέρει σε αρκετά σημεία απ’τα άλλα. Η htc έχει διαφοροποιηθεί αρκετά απ τις υπόλοιπες εταιρίες όπως πχ στην κάμερα. Αντι να βάλει έναν υπερτούμπανο (χωρίς λόγο) αισθητήρα 16mp στην κάμερα για φωτογραφίες μεγάλων αναλύσεων (χωρίς λόγο!) προτίμησε να εστιάσει στην ουσία, και ποια είναι αυτή? Ποιοτικότερες φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες φωτισμού (ιδιαίτερα υπο χαμηλό φωτισμό κάνει θαύματα) σε μικρότερες αναλύσεις, (ναι γιατί πόσοι απο σας όταν τραβάνε φωτογραφίες 8mp τις ανεβάζουν στα social media σε μέγεθος 8mp?). Επίσης η διάταξη των 2 καμερών στην πίσω πλευρά δίνει την δυνατότητα της επανα-εστίασης μιας φωτογραφίας αφού έχει τραβηχτεί!
HTC-ONe-M8-official-2
Δεν είναι μόνο η κάμερα, αλλά και ο ήχος! Τα ηχεία των κινητών στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αν όχι άθλια, σίγουρα κάτω του μετρίου τα ηχεία boomsound του M8 (τα οποία η HTC ισχυρίζεται οτι είναι 30% ισχυρότερα απ του προκατόχου του) τα καταφέρνουν άψογα και σε μεγάλες εντάσεις!

Μια εταιρία που ακούει τους καταναλωτές. Μετά το κράξιμο που έφαγε η HTC, φρόντισε να εξοπλίσει το M8 με microSD card slot, ώστε οι χρήστες να έχουν την ελευθερία να επεκτείνουν τον αποθηκευτικό τους χώρο εως τα 128gb. Σε αντίθεση με το htc one που δεν είχε καν microSD card slot και οι χρήστες έπρεπε να αρκεστούν με τα στάνταρ μεγέθη 16/32 GB που είχε το κινητό.

Τα παραπάνω και μερικά άλλα χαρακτηριστικά όπως, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με το πανέμορφο design και πολύ μικρό βάρος (160 γραμμάρια και λέω μικρό γιατί οκ κάπως πρέπει να χωρέσουν όλα αυτά), με την πολύ καλή μπαταρία (συγκεκριμένα η μπαταρία ενώ είναι στα 2600 Mah σε αντίθεση με τις μπαταρίες των ανταγωνιστών που κυμαίνονται στα 3000+ Mah , τα καταφέρνει πολύ καλά καθώς όπως είπε η HTC, “το μέγεθος της μπαταρίας δεν έχει και πολλή σημασία εάν το κινητό την ξεζουμίζει”).

Και τέλος με την γαμάτη αίσθηση που έχεις όταν πιάνεις το κινητό και νιώθεις πως άξιζε τα λεφτά του, κάνουν για εμένα το M8 νικητή. Εαν οι άλλες εταιρίες (apple γκουχ γκουχ) δεν βάλουν τα δυνατά τους, πιστεύω πως το Μ8 θα μείνει στον θρόνο. Και δεν εννοώ τις πωλήσεις γιατί για εμένα τουλάχιστον οι πωλήσεις ενός κινητού παίζουν πολύ μικρό ρόλο αν όχι ελάχιστο, για έναν συνειδητοποιημένο καταναλωτή που ξέρει τι θέλει…