Αποκαλυπτήρια για το Samsung Galaxy K zoom camera phone

Μια καλή πρόταση για όσους θέλουν νέο κινητό, αλλά αγαπούν και τη φωτογραφία
samsung-galaxy-k-zoom-2
Το Samsung Galaxy K zoom είναι η νέα πρόταση υβριδικού smartphone / point-and-shoot φωτογραφικής μηχανής, από μια εταιρεία που έχει δημιουργήσει μια μικρή παράδοση σε αυτό το συγκεκριμένο είδος. Απόγονος του περσινού Samsung Galaxy S4 Zoom, το νέο camera phone δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας σχετικά με τον βασικό του προορισμό, διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας στα 20,7 megapixel με μέγεθος 1/2,3 της ίντσας και τεχνολογία BSI CMOS. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι το zoom 10x με εστιακό εύρος 24-240mm και διάφραγμα F3.1-6.3 και μάλιστα με οπτικό σταθεροποιητή (optical image stabilization – OIS). Διαθέτει επίσης ισχυρό φλας ξένου και λυχνία LED για υποβοήθηση της αυτόματης εστίασης. Αντιθέτως, στο εμπρόσθιο τμήμα, η Samsung δεν ενίσχυσε την κάμερα, περιλαμβάνοντας μια τυπική και… ταπεινή στα 2 megapixel, μην υποκύπτοντας ακόμη στη μόδα των selfies που έχει αρχίσει να επηρεάζει και τις επιλογές στο hardware, π.χ. στο νέο HTC One η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 5Mpixels.

Πέρα όμως από την κάμερα, πως είναι η υπόλοιπη συσκευή, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για κινητό! Όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για ένα μέσης δυναμικότητας smartphone με μεγάλη οθόνη 4,8 ιντσών, ανάλυσης 1280×720 και μάλιστα τεχνολογίας Super AMOLED, κάτι που σημαίνει απύθμενο μαύρο, εντυπωσιακό χρώμα και ίσως το κυριότερο, ευανάγνωστη κάτω αό το δυνατό φως της ημέρας.
To κεντρικό ολοκληρωμένο (SoC) είναι ένα Samsung Exynos 5 Hexa, του οποίου ο επεξεργαστής αποτελείται από 4 πυρήνες ARM Cortex A7 στα 1,3GHz και 2 ARM Cortex A15 στα 1,7GHz. Στο υποσύστημα γραφικών έχουμε ένα Mali-T624 GPU, το οποίο δεν θα λέγαμε ότι βάζει φωτιές στο 3D, αλλά τουλάχιστον κινείται σε αξιοπρεπή επίπεδα, αν θέλετε να παίξετε και κανένα παιχνιδάκι. Εξάλλου υπάρχουν 2GB RAM, επομένως κρίνεται καλό για τους multi-taskers, ενώ η ενσωματωμένη μνήμη 8GB σίγουρα δε θα σας φτάσει σε βάθος χρόνου και θα πρέπει να καταφύγετε στην υποδοχή microSD, στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε καρτούλες μέχρι και 64GB. Το κινητό προσφέρει υποστήριξη 4G LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC, μια μπαταρία στα 2.430mAh και την τελευταία έκδοση του Googlo-λειτουργικού Android 4.4 KitKat.

Σίγουρα τέτοια smartphones είναι πολύ ενδιαφέροντα, μόνο και μόνο επειδή ξεφεύγουν από την πεπατημένη, αλλά σίγουρα δεν είναι η συσκευή για όλους, καθώς απαιτεί 500 ευρώ για την απόκτησή της. Αν κάποιος αναζητεί καινούριο smartphone με σύγχρονα χαρακτηριστικά και κυρίως πολύ καλή οθόνη και πλούσιες δυνατότητες, χωρίς να δίνει μεγάλο βάρος στην επεξεργαστική ισχύ, ίσως να είναι και η ιδανική πρόταση, αν συνδυαστεί με κάποιο πρόγραμμα συμβολαίου ή επιδότηση για μείωση του αρχικού κόστους απόκτησης. Μπορεί βεβαίως κάποιος να αντιτείνει ότι με κόστος μέχρι €200 βρίσκει κανείς μια πολύ καλή compact φωτογραφική μηχανή με ακόμη καλύτερα εικονοληπτικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτό δεν είναι λύση όταν θέλεις να τα έχεις όλα σε μία συσκευή.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.