Το μενού Start επιστρέφει στα Windows

Η Microsoft αποφάσισε επιτέλους να σταματήσει να… αγνοεί τους χρήστες!windows_build_Start_button_-_002.jpg

Ανάμεσα σε όσα έδειξε στην φετινή Build conference, η Microsoft παρουσίασε, επιτέλους, και αυτό που περιμέναμε όλοι οι χρήστες από την όχι-και-τόσο-μακρινή εποχή των Windows 7: την επιστροφή του menu Start!

Το νέο μενού θα κάνει την εμφάνισή του σε ένα μελλοντικό update των Windows 8.1, και όχι στα Windows 9 όπως ήθελαν οι μέχρι τώρα φήμες, και δεν διαφέρει ιδιαίτερα σε εμφάνιση από ότι γνωρίζουμε. Με μια μικρή προσθήκη: μέσα από αυτό δεν θα είναι άμεσα προσβάσιμες μόνο είναι εγκατεστημένες εφαρμογές και οι λειτουργίες των ίδιων των Windows, αλλά και τα νέα tiles του Metro UI.

windows_build_Start_button_-_001.jpg

Ναι, η Microsoft φαίνεται πως βρήκε τον ιδανικό τρόπο – και αποφάσισε επιτέλους – να “παντρέψει” το κλασσικό με το νέο περιβάλλον των Windows, τη λογική των Windows 7 με αυτή των Windows 8, παρουσιάζοντας όχι μόνο ένα “υβριδικό” μενού Start, αλλά παράλληλα επιτρέποντάς, όπως έδειξε, και την εκτέλεση στο “παραδοσιακό” desktop εφαρμογών σχεδιασμένων για το Metro UI.

Ody's thoughts

Επιτέλους! Τώρα μένει να… συμμαζέψουν το πρώην-Control Panel και “ισιώσαμε”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.