Δώδεκα εκατομμύρια downloads για το Office της Microsoft στο iPad

Καταχαρούμενη ή μεγάλη εταιρεία ανακοίνωσε πως η διάθεση των εφαρμογών του Office στο iPad είχε τεράστια αποδοχή.office_ipad_-_002.png

Και, όπως είπαμε στον τίτλο μας και για να μιλάνε με νούμερά, αναφερόμαστε σε δώδεκα εκατομμύρια downloads, συνολικά, για τις τέσσερις εφαρμογές της σουίτας, το Word, το Excel, το PowerPoint και το OneNote.

Υποπτευόμαστε, όμως, ότι μιλάμε για τις επιμέρους εφαρμογές του πακέτου και όχι downloads της σουίτας Office συνολικά. Εξάλλου, δεν διατέθηκαν αυτόνομα; Άρα, θεωρητικά, μπορεί κανείς να διαιρέσει το νούμερο για το οποίο δηλώνει καταχαρούμενη η Microsoft με τα τέσσερα, για να καταλήξει σε ένα πιο κοντινό στην πραγματικότητα νούμερο χρηστών της σουίτας συνολικά.

office_ipad_-_001.jpg

Ακόμη και έτσι, δεν μιλάμε για μικρά νούμερα, και σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την εταιρία. Χρειάστηκε χρόνια για να το αποφασίσει, αφού μέχρι πρόσφατα κρατούσε προνόμιο την σουίτα για τις δικές τις πλατφόρμες, αλλά τώρα που το αποφάσισε… Δεν υπάρχει γυρισμός.

Και αυτό το γνωρίζουν περισσότερο από όλους όσοι είχαν δοκιμάσει να παράσχουν τις δικές τους σουίτες γραφείου στις πλατφόρμες όπου δεν υπήρχε το κυρίαρχο Office της Microsoft, θυμίζοντας την παροιμία… “όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια”. Τώρα που η… γάτα αποφάσισε να κάνει την κίνηση της, σίγουρα θα δούμε πολλά “ποντίκια” να… εγκαταλείπουν το πλοίο!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • e4rthw0rm

    Απο την αλλη, μου θυμιζει το ανεκδοτο με τον δυσαρεστημενο πελατη εστιατοριου που κανει τα παραπονα του στον σερβιτορο και απαιτει να ερθει αμεσως το αφεντικο, οποτε και ο σερβιτορος του απανταει: ‘Δυστυχως δεν μπορω να φωναξω τον ιδιοκτητη γιατι ειναι στο απεναντι εστιατοριο και τρωει!’
    Και ο νοων νοειτω… ;)

  • galacticusX

    Αυτό μου θύμισε την επίσκεψή μου στο Redmond, το 2003, για να μας δείξουν τα πρώτα τους wireless ποντίκια και πληκτρολόγια. Στο campus που μας έκαναν ξενάγηση στο τμήμα που έφτιαχναν τα προπλάσματα και τα διάφορα πρωτότυπα για δοκιμές, τα περνούσαν από ένα laser scanner σε πρόγραμμα CAD για να περάσουν σε δεύτερη φάση σχεδίασης. Το αστείο ήταν ότι αυτό το σύστημα δούλευε σε Linux, πράγμα που απέσπασε πειράγματα και γελάκια στην ομάδα των παρισταμένων δημοσιογράφων. Όταν ένας συνάδελφος ρώτησε γιατί το μηχάνημα τρέχει Linux, η αρχισχεδιάστρια που μας ξεναγούσε είπε με χαμόγελο, “that’s just for the early engineering process”. Μου έμεινε στο μυαλό αυτό το περιστατικό γιατί κάτι τέτοια επιβεβαιώνουν ως ένα βαθμό τα αστειάκια που κυκλοφορούν ότι και η ίδια η Microsoft, όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, χρησιμοποιεί εργαλεία άλλων.