Αναβάθμιση με SMS για το Hangouts

Η έκδοση των Hangouts της Google για το Android, που παρουσιάζεται από την ίδια ως η βασική λύση επικοινωνίας για την πλατφόρμα, μόλις “απορρόφησε” και τα SMS.SMS_-_001.jpg

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, η Google διέθετε δύο ξεχωριστές εφαρμογές για ανταλλαγή μηνυμάτων και πρόσβαση στην υπηρεσία επικοινωνίας της μέσω φωνής και βίντεο, Hangouts, για την πλατφόρμα του Android. Πριν λίγο καιρό τις ένωσε, μετατρέποντας τα Hangouts στην κεντρική λύση επικοινωνίας για το Android. Με την εξαίρεση των SMS, που παρέμεναν ανεξάρτητα.

Τώρα, η νέα έκδοση των Hangouts, που σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι διαθέσιμη σε όλους εντός της εβδομάδας, ενσωματώνει και τα SMS ανάμεσα στους τρόπους επικοινωνίας που παρέχει, μετατρεπόμενη σε μια όντως πλήρη λύση επικοινωνίας με τις επαφές μας.

Mupperts_in_Hangout_by_Google.jpg.jpg

Από εδώ και έπειτα, βιντεοκλήσεις, μηνύματα, SMS και γενικότερα κάθε είδος επικοινωνίας με τις επαφές μας (που υποστηρίζει η εφαρμογή) θα ενοποιούνται κάτω από το όνομα μιας επαφής, ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε εύκολα όλα όσα έχουμε συζητήσει μαζί της.

Και ενώ όλα θα παρουσιάζονται στο ίδιο πακέτο, θα υπάρχει επιλογή αν θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα που συντάσσουμε προς αυτήν μέσω Hangouts ή των “παραδοσιακών” SMS.

Πέρα από αυτό, αλλά και με την ευκαιρία της εμφάνισης του, διαφοροποιείται και η λίστα επαφών, που από εδώ και πέρα θα διαθέτει δύο διαφορετικές κατηγορίες, διαχωρίζοντάς το πως επικοινωνούμε μαζί τους: People you Hangout With και Phone Contacts. Η διαφορά ανάμεσα τους, μάλλον προφανής.

Με αυτή την έκδοση θα δούμε και αυτό που αρκετοί περίμεναν με… παράπονο μέχρι τώρα, ένα widget για την homescreen του Android, που θα παρέχει άμεση πρόσβαση στις συζητήσεις μέσω των Hangouts.

Bonus, βελτιώσεις στην ποιότητα των κλήσεων μέσω βίντεο, και αυξημένη αξιοπιστία κατά την ανταλλαγή SMS και MMS.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.