Μπάχαλο με την υποστήριξη των Windows 8.1

Αναβάθμιση με το ζόρι, ακόμη κι αν αυτό είναι προβληματικό
Μπορεί το Windows 8.1 Update 1 να είναι ήδη γεγονός εδώ και μέρες, ωστόσο υπάρχει πολύς κόσμος που αντιμετωπίζει σημαντικά προβήματα στην εγκατάστασή του, αλλά και conflicts με ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές. Στο σχετικό blog post της Microsoft υπάρχουν εκατοντάδες χαρακτηριστικά παράπονα που σκιαγραφούν τη φύση αυτών των προβλημάτων. Το εξοργιστικό είναι ότι η Microsoft επιβάλει ως μονόδρομο το Update, αλλιώς θα κόβει την παροχή ενημερώσεων ασφαλείας στα 8.1, ξεκινώντας από το πρώτο προγραμματισμένο update του Μαΐου! Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι όσοι έχουν μείνει στα Windows 8 θα συνεχίζουν να δέχονται κανονικά τις ενημερώσεις ασφαλείας, κάτι που δε βγάζει απολύτως κανένα νόημα εκ μέρους του απλού χρήστη.

Εκείνο που εκθέτει ακόμη περισσότερο τη Microsoft είναι η στάση της στους IT administrators: εκεί η εταιρεία ακόμη δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το σχέδιό της για deployment του Update σε εταιρικό επίπεδο και έτσι το μόνο που έχει κάνει μέχρι στιγμής είναι να συστήσει στους διαχειριστές να μην προβούν σε εγκατάσταση του Windows 8.1 Update 1, σε όποια clients του ενδοεταιρικού τους δικτύου τρέχουν 8.1. Μέχρι δηλαδή τις 6 Μαΐου, η Microsoft δεν έχει ακόμη λύσει το πρόβλημα υποστήριξης των εταιρικών της πελατών – και μετά αναρωτάται κανείς γιατί οι εταιρείες διστάζουν να κάνουν μετάβαση στα νεώτερα λειτουργικά της συστήματα (παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με το Windows Server 2012 R2).

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.