Μηνύματα χωρίς σήμα και χωρίς ίντερνετ μέσω του FireChat!

Θέλεις να κάνεις καμάκι στο γκομενάκι απέναντι αλλά ντρέπεσαι να της την πέσεις? Τότε σου έχουμε την εύκολη λύση. Συνέχισε την ανάγνωση και θα δεις που το πάω..

To firechat είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείς να ανταλλάζεις μηνύματα και εικόνες με άλλες συσκευές iPhone χωρίς να χρειάζεται να έχεις σήμα τηλεφώνου ή Internet για να… καμακώσεις το γκομενάκι που λέγαμε – αρκεί να είναι “κάπου γύρω σου” (καλά το “κάπου γύρω σου” είναι σχετικό όπως θα καταλάβεις παρακάτω). Γιατί; Διάβαζε, διάβαζε.

firechat_interface
Το firechat αξιοποιεί ένα νέο (όχι και τόσο διάσιμο) χαρακτηριστικό του iOS 7, το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα σε συσκευές iPhone και iPad με τον συνδυασμό των τεχνολογιών Bluetooth και WiFi. Παραπλήσιο και γνωστότερο παράδειγμα τέτοιας προσέγγισης, το Airdrop της ίδιας της Apple, που ειδικεύεται στην ανταλλαγή αρχείων.

Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να μιλούν μεταξύ τους και το εύρος της εφαρμογής επεκτείνεται θεωρητικά απεριόριστα καθώς ο κάθε χρήστης λειτουργεί σαν κρίκος αλυσίδας – με λογική όχι διαφορετική από τα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων Peer To Peer.

Εν κατακλείδι η ιδέα είναι πολύ καλή και η εφαρμογή φαίνεται να δουλεύει καλά, και μπορεί να αξιοποιηθεί σε περιπτώσεις που το σήμα του τηλεφώνου είναι χαμηλό ή είσαι σε αεροπλάνο ή ακόμα και στο σχολείο/πανεπιστήμιο (όσος περισσότερος κόσμος τόσες συσκευές πιθανότερο να υπάρχουν με firechat άρα τόσο αποδοτικότερο – “το πρόγραμμα” αλλά και… “το καμάκι”).

Επίσης Αξίζει να αναφέρουμε πως θεωρητικά η εφαρμογή προσφέρει και περισσότερη ασφάλεια απ τις υπόλοιπες εφαρμογές επικοινωνίας (απο τα ματάκια της γκουχουNSAγκουχγκουχ) καθώς λειτουργεί (όπως είπαμε άλλες 10 φορές πιο πάνω) “εκτός Internet”.

Όσο για το πόσο θα σου κοστίσει το… προνόμιο; Μηδέν! Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και μπορείς να την βρείς εδώ.

Καλό… καμάκι!