Το Demonoid και πάλι εδώ!

Ένα από τα μεγαλύτερα sites (και trackers) ανταλλαγής αρχείων του πλανήτη επιστρέφει, δυνατότερο, γρηγορότερο και… εμ… “ανθεκτικότερο”!demonoid_-_001.png

Ναι, λοιπόν, το Demonoid, το πασίγνωστο site που συνοδευόταν και από ομώνυμο, μονίμως αξιόπιστο tracker, όπου μπορούσε να βρει κανείς όποιο νόμιμο αρχείο ποθούσε μα και ΑΧΈΜ( ό,τιπειρατικόκυκλοφορούσε )ΓΚΟΥΧΟΥ ΓΚΟΥΧ, βρίσκεται και πάλι ανάμεσα μας.

Ody's thoughts

”Γύρισεεεεε”, με βραχνοξεψυχισμένη φωνή Βασίλη Καρά.

pirates_-_002.jpg

Σύμφωνα με “όσους ήξεραν” (not we, εμείς, δεν), το Demonoid “ως tracker” εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν σποραδικά στο διάστημα του τελευταίου έτους, ενώ, από ό,τι φαίνεται, οι (νέοι;) συντελεστές του πάλευαν να κάνουν ό,τι… προστάζει η μόδα για τα sites και τις υπηρεσίες του είδους: να το μεταφέρουν πλήρως “στο cloud”, γενικώς και αορίστως, ώστε να είναι και δυσκολότερο να το “ρίξει” κανείς.

Ακόμη και αν αυτός είναι, για παράδειγμα, λέμε τώρα, το FBI.

Κατά τους διαχειριστές του, το νέο Demonoid είναι λοιπόν “ανθεκτικότερο” και… ήρθε για να μείνει. Λόγω της αμφιλεγόμενης φύσης του, παρά την όποια επιφανειακή νομιμότητα της υπόθεσης, θα αποφύγουμε να συμπεριλάβουμε εδώ κάποιο link. Η Google Search είναι φίλη σας.

pirates_-_001.jpg

Ody's thoughts

Από την άλλη, να προειδοποιήσω όποιον σπεύσει να το επισκεφτεί και να αρχίσει να κατεβάζει αβέρτα-κουβέρτα ό,τι πειρατεμπορικό συναντήσει στο διάβα του, πως ίσως θα έπρεπε να γνωρίζει τι είναι τα honeypots. “Honeypot”, dear Μπάμπης, ονομάζεται ένας υπολογιστής ή ένα δίκτυο που έχει στήσει κάποιος διαχειριστής με στόχο να πιάσει τους κακόβουλους χρήστες που προσπαθούν να “χωθούν” σε αυτό. Για αυτό και το όνομα του, “honeypot”: “το βάζο με το μέλι”. “Το δόλωμα”. Ποιος, λοιπόν, σας εγγυάται πως το νέο Demonoid δεν είναι ένα honeypot, “βαλτό” από κάποιους, κάπου, κάπως, με στόχο να “αρπάξει” στοιχεία όποιου αρέσκεται σε… πειρατεμπορικές ακολασίες; Ε; Ποιος σας το εγγυάται; Α, ναι… “Οι διαχειριστές του Demonoid”… Μμμμ… “Και πολλοί-πολλοί χρήστες που επίσης κατεβάζουν παράνομα”… Μμμμμ, αϊχήρια, αϊχήρια… Πλήζ, ντού γκοου ον…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.