Ο μπαμπάς της JavaScript είναι ο νέος CEO της Mozilla

Ο Mozilla Foundation, γνωστότερος από τον Firefox browser, ανακοίνωσε τον νέο CEO του: είναι ο Brendan Eich, που όπως είπαμε και στον τίτλο μας δημιούργησε τη γλώσσα JavaScript.Brendan_Eich_-_001.jpg

…που, θα προσθέταμε, σήμερα κυριαρχεί στο web και αποτελεί τη βάση για την πλειοψηφία των λεγόμενων “web-apps” και “δυναμικών” δυνατοτήτων που συναντώνται στα περισσότερα sites.

Ο Brendan Eich βρισκόταν ήδη στον Mozilla Foundation, στο ρόλο του CTO, και τώρα… “αναβαθμίζεται” ως ο Γενικός Χερ Κουμαντάτ του. Ο ίδιος μάλλον είναι από τους πλέον κατάλληλους για να καταφέρει να εκσυγχρονίσει περισσότερο το βασικό project του Mozilla Foundation, τον Firefox, αλλά και να βοηθήσει στην επέκταση του ως “πλατφόρμας” στο χώρο του mobile, σε smartphones και tablets.

Mozilla Firefox OS

Αξίζει να αναφέρουμε, πάντως, πως έχουν ήδη εμφανιστεί και κάποιες… αναπάντεχες “φωνές διαμαρτυρίας” για την επιλογή: gay developers έχουν εναντιωθεί στον ορισμό του Eich ως CEO, εξηγώντας πως ο ίδιος είναι εμφανώς… ταγμένος κατά-των-gay, έχοντας συνεισφέρει χρηματικά σε καμπάνιες απαγόρευσης του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Αμερική.

Ody's thoughts

Κοίτα, δηλαδή, γιατί και από που μπορεί να εξαφανιστεί εν μια νυκτί το… αγαπημένο σου add-on του Firefox! Επειδή ήταν gay ο developer του και αντι-gay ο πρόεδρος της Mozilla, εσύ να σταματήσεις, π.χ., να έχεις πρόσβαση σε ένα εύκολο εργαλείο για μαζικό κατέβασμα πορνο-φωτογραφιών (…με το οποίο “σώζεις” καθημερινώς και επανειλημμένως λες και δεν θα μπορέσεις να τις ξαναβρείς στον αιώνα τον άπαντα..!). Αίσχος! Απαιτούμε διαχωρισμό Οργανισμού-Developers, όμοιο με του Κράτους-Εκκλησίας. Τι πάει να πει “δεν είναι διαχωρισμένα”; Εμ… Ώου… Εργκ…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.