Μια απλή αγορά, ή μια πρώτη απόδειξη για την… Googl-ο-κονσόλα;

Η Google αγόρασε την Green Throttle Games, μια εταιρεία που μάλλον δεν είχατε ακούσει, που, για δες, τι περίεργο, ειδικεύεται στο χώρο του gaming σε smartphones. Στο περίπου.green_throttle_games_001.jpg

Στην πραγματικότητα, η Green Throttle Games ήταν μια κάπως… πιο πολύπλοκη περίπτωση. Η εταιρεία ετοίμαζε μια “εικονική κονσόλα”, που αναλάμβανε να παίζει το ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα σε ένα κινητό ή tablet και την τηλεόραση του σαλονιού. Εξοπλισμένη με ένα joypad, επέτρεπε στον gamer να παίζει με αυτό ένα παιχνίδι στο κινητό ή την κονσόλα του, αλλά να βλέπει την δράση να εξελίσσεται στην μεγάλη οθόνη της τηλεορασάρας του. Ή, τουλάχιστον, αυτή ήταν η θεωρία.

Στην πράξη, μάλλον τα σχέδια της εταιρείας δεν τα πήγαν και τόσο καλά, αν κρίνουμε απλά από το ότι… δεν είχαμε ακούσει τίποτα μέχρι σήμερα για αυτήν! Προφανώς, όμως, τα στελέχη της είχαν μια κάποια τεχνογνωσία στο χώρο της, και τα projects της ίσως να έδειχναν κάποιες υποσχέσεις για σημαντικές εξελίξεις στο μέλλον. Ή, έστω, συμπίπτουν με κάποια από τα σχέδια που έχει ήδη ίδια η Google.

Έτσι, η Green Throttle Games θα μπορεί από σήμερα να αποκαλεί την Google μαμά, και εμείς να αναρωτιόμαστε που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Google μια ομάδα ανθρώπων που δηλώνουν ειδίκευση στο gaming στην τηλεόραση και στην συνεργασία smartphones και tablets με joypads. Που, άραγε;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.