Όταν ο πρόεδρος κάθισε ανάμεσα στις φτέρες

Η επική συνάντηση του Barack Obama με τον Zach Galifianakis αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του πως το web μπορεί να ενεργοποιήσει τους ανθρώπους σε πολιτικό ή κοινωνικό επίπεδο
obama-ferns
Μπορεί σε πρώτο πλάνο η συνάντηση Obama-Galifianakis να ήταν ένα αναπάντεχο, όσο και θεϊκά χιουμοριστικό συμβάν, μια δεύτερη προσέγγιση αποκαλύπτει ότι το χιούμορ και η πλάκα ήταν απλώς το μέσο: ο πραγματικός στόχος του προέδρου των ΗΠΑ ήταν να παρακινήσει, κυρίως τους νέους, να ενδιαφερθούν για το νεοσύστατο Σύστημα Υγείας που θέλει να προωθήσει και το οποίο έχει συνατήσει τεράστιες αντιστάσεις, από διάφορους παράγοντες της χώρας.

Καθώς στο τέλος του μήνα λήγουν οι εγγραφές στο νέο σύστημα, και η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη μάλλον, ο Obama προσπαθεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, επιστρατεύοντας ορθόδοξα και μη μέσα. Ήδη, όπως δηλώνει εκπρόσωπος του γραφείου του Προέδρου, το site Funny Or Die, στο οποίο προβάλλεται η δημοφιλέστατη κωμική εκπομπή, είναι μακράν η μεγαλύτερη πηγή hits προς το site Healthcare.gov, μέσω του οποίου μπορεί να υποβληθούν αιτήσεις για ένταξη στο νέο σύστημα Υγείας, αλλά αποτελεί και καίρια πηγή ενημέρωσης για τις καλύψεις και τα προγράμματα που προσφέρει ανά περίπτωση.

Να σημειώσω και κάτι άλλο, χαρακτηριστικό: μπορεί ο Obama να έχει ακούσει πολλά για τις ικανότητές του στην πολιτική, όμως ως ηθοποιός είναι εξαιρετικός!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.