Το φιλόδοξο σχέδιο του facebook να συνδέσει όλον τον πλανήτη στο διαδύκτιο μέσω drones!

Το όραμα του Mark Zuckerberg να συνδέσει όλον τον πλανήτη (εντάξει αν όχι όλο, σχεδόν όλο) φαντάζει πιο ρεαλιστικό από ποτέ χάρη στα…drones!

Συγκεκριμένα το facebook είναι σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρίας Titan Aerospace, η οποία ειδικεύεται στην χρήση ηλιακής ενέργειας στα drones της – χάρη στην οποία ένα drone μπορεί να μείνει στον αέρα έως και 5 χρόνια. Στόχος, η χρήση των drones κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Αφρική.

facebook-solar-drones

Πάνω στην σκηνή του Mobile World Congress στην Βαρκελώνη ο ιδρυτής του facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε πως το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο έχει σκοπό να εμπλακεί για αρκετό καιρό με το internet.org (είναι μια πρωτοβουλία για πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλον τον κόσμο) και πως θα ξοδέψει αρκετά χρήματα χωρίς να περιμένει “ανταπόδοση” ή κάποιου είδους κέρδος (χμ, ναι… στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον).

Όπως είπε ο ίδιος ο Mark Zuckerberg:

Quote:

Είναι εύκολο να θεωρούμε δεδομένο πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά μόλις 2.7 δις ανθρώπων έχουν πρόσβαση σ’αυτό.

Τα drones του facebook, αν γίνουν “drones του facebook” και δεν παραμείνουν “…της Titan Aerospace”, θα μπορούν να “επεκτείνουν” το ίδιο το Internet ως κάτι αντίστοιχο με ένα… ιπτάμενο δίκτυο WiFi, παρέχοντας πρόσβαση και σε τοποθεσίες όπου δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή.

Να, όπως στη μέση μιας ερήμου, όπου προσπαθείς να βρεις απεγνωσμένα πληροφορίες στο κινητό σου για το “πώς να γλιτώσεις” καθώς τρέχεις να σωθείς από Την Επίθεση Των Οργισμένων Τεράστιων Φιδιών (part 2), συνειδηποιώντας με φρίκη πως “δεν πιάνεις δίκτυο”.

Ε, με τα ιπτάμενα drones, θα πιάνεις.

Και εκεί.

Αρκεί να μην σε πιάσουν πρώτα τα φίδια.