Καμπάνα σε site revenge porn

Καιρός ήταν!
revenge_porn_legislation
Τα revenge porn sites, τα οποία τελευταία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ανήκουν στη σκοτεινή πλευρά του Internet: πρόκειται για sites τα οποία περιέχουν χιλιάδες αναρτήσεις προσωπικών φωτογραφιών, συνήθως νεαρών γυναικών και πολλές φορές γυμνών. Οι αναρτήσεις γίνονται από κρετίνους και ανεγκέφαλους, οι οποίοι βγάζουν σε κοινή θέα τις φωτογραφίες, με το πλήρες όνομα, ηλικία, ακόμη και τόπο διαμονής της γυναίκας, την οποία υποτίθεται ότι θέλουν να εκδικηθούν, συνήθως για κάποια υπόθεση απιστίας.

Ένα ηχηρό μήνυμα έδωσε η απόφαση δικαστή στις ΗΠΑ να επιδικάσει το ποσό των $385.000 ως αποζημίωση σε γυναίκα που υπέστη τέτοιο δημόσιο εξευτελισμό μέσα από ένα από τα πιο γνωστά sites αυτού του είδους, το You Got Posted. Ο ιδιοκτήτης του μάλλον θα αντιμετωπίσει κι άλλες παρόμοιες διώξεις από άλλους κατηγόρους, ενώ επισημαίνεται ότι αυτό το γεγονός, όπως φαίνεται, θα αποτελέσει δεδικασμένο, το οποίο θα ακολουθηθεί και για άλλα τέτοια αισχρά sites, που ευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταστρέφουν ζωές, εκβιάζουν άτομα και εκμαυλίζουν το κοινό του web, προσφέροντας αρρωστημένη και φτηνή διασκέδαση, πατώντας πάνω στα πιο βασικά ένστικτα.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.