Η Τουρκία μπλοκάρει το Twitter

Εμπνευσμένη κίνηση!
erdogan-twitter
Το Twitter, η πολυαγαπημένη ασχολία των media, έχει την τιμητική του σήμερα, καθώς όλα τα ειδησεογραφικά κανάλια ασχολούνται με πολλαπλά άρθρα το καθένα, για την αποφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποκλείσει την πρόσβαση στο περίφημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το πρόσχημα που χρησιμοποιήθηκε έχει ελάχιστη σημασία και η ουσία πίσω από την απαγόρευση είναι το κλυδωνιζόμενο κυβερνητικό στρατόπεδο που δείχνει να είναι χωμένο μέχρι τα μπούνια στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Φυσικά το να αποκλείσεις το Twitter είναι μια μάταιη άσκηση, καθώς υπάρχουν διάφοροι τρόποι παράκαμψης της απαγόρευσης, τόσο απλοί (μήνυμα μέσω SMS), όσο και περισσότερο πολύπλοκοι (σχετικά), όπως χρήση εναλλακτικών proxy servers, καναλιών VPN, εναλλακτικών apps, browser plugins κλπ. Αλλά πέρα από την “τεχνική” πλευρά, υπάρχει η σπουδαιότερη, προφανώς, πτυχή της τεράστιας ζημιάς που υφίσταται η εικόνα του Τούρκου πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Όπως έχει σωστά επισημανθεί, πολλί άνθρωποι ανά τον κόσμο που δεν ήξεραν καν το όνομα του Ερντογάν, τώρα το μαθαίνουν μέσω του hashtag #DictatorErdoğan. Με την μνημειώδη του κίνηση, ο Τούρκος πρωθυπουργός μπήκε στο ζηλευτό club των δακτυλοδεικτούμενων απολυταρχικών ηγετών, παρέα με τους ομολόγους του από Ιράν, Β. Κορέα, Αίγυπτο, Συρία.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.