Ο Bradley Cooper είναι ο νέος Indiana Jones;!

Η πιο “αλλού” φήμη ίσως, τελικά, να είναι και η καλύτερη!Bradley_Cooper_-_003.jpg

Δυστυχώς, όπως και να το κάνουμε, και όσο αγαπητός και αν είναι, ο Harrison Ford… τα έχει πια τα χρονάκια του. Και αυτό ήταν εμφανές και στην τελευταία, τέταρτη περιπέτεια του Indiana Jones, όπου ο χαρακτήρας έμοιαζε με κουρασμένη σκιά του εαυτού του.

Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, αυτή είναι η ζωή, και οι επιλογές μας είναι πάντα δυο: ή να αφήσουμε έναν αγαπημένο χαρακτήρα να γεράσει και, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, να πεθάνει μαζί με τον ηθοποιό που τον ενσάρκωσε, ή να αποδεχτούμε μια… “μετάλλαξη” του στο πρόσωπο ενός άλλου, νεότερου ηθοποιού. Και μάλλον ο Indiana Jones είναι τόσο αγαπητός ως χαρακτήρας ώστε το δεύτερο να είναι η μοναδική επιλογή.

Indiana_Jones_-_001.jpg

Τα σχέδια της παρέας Lucas-Spielberg-Ford όσον αφορά στις περιπέτειες του Indiana Jones ήταν να δημιουργήσουν μια νέα τριλογία ταινιών, με το Crystal Skull να είναι η αφετηρία της. Σε αυτές θα περνούσαν, σιγά-σιγά, τη σκυτάλη στον γιο του Indy, που γνωρίσαμε στην ταινία, σε ένα νεότερο ηθοποιό, ώστε να μπορέσει σιγά-σιγά να μας αφήσει ο χαρακτήρας, δίχως όμως να σταματήσει και ο… μύθος του. Να, όμως, που τώρα ακούγονται εντελώς διαφορετικά σχέδια, ίσως ακόμη και… πλήρους reboot της σειράς ταινιών και του χαρακτήρα! Και από τα επικρατέστερα πρόσωπα για αυτόν, ο Bradley Cooper!

Ναι, “αυτός που δεν χώνευε η μαϊμού στα Hangovers”!

Bradley_Cooper_-_001.jpg

Ody's thoughts

Ομολογώ πως δεν με χαλάει στο παραμικρό ως επιλογή, και όντως, όσο και αν αγαπάμε τον Indy, αποτελεί απομεινάρι μιας άλλης εποχής. Και καλό θα είναι να το χωνέψουμε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει όπως τον γνωρίσαμε διότι, απλά, έτσι είναι η ζωή. Ούτε τα Τι Και Τι θα επιστρέψουν (αν βρει κανείς ένα σακουλάκι, να μου το πει), ούτε τα Wendys, ούτε το Κανάλι 67. Νέε, που δεν κατάλαβες τι εννοώ με όλα αυτά… Ακριβώς αυτό εννοώ: πως χρειαζόμαστε έναν νέο Indy, και για “εμάς”, “τους παλιούς”, και για εσένα. Και η φάτσα του Bradley συνδυάζει το ωραίο με το… ηλίθιο με τον ίδιο τρόπο που τα συνδύαζε η, νεανική τότε, φατσούλα του Mr. Ford. Είναι μια φάτσα που, όντως, θα ταίριαζε να… τρέχει να σωθεί μπροστά από μια τεράστια πέτρινη μπάλα που την κυνηγά να την πολτοποιήσει!

Οι φήμες ξεκίνησαν από το Latino Review, που λέει πως ο Cooper είναι ένας από μια σεβαστή λίστα ηθοποιών που εκτιμώνται για το ρόλο. Για την ώρα, μάλλον αποτελεί την επικρατέστερη επιλογή. Η δε Disney, λένε, θέλει να συνεχίσει να παράγει ταινίες με το χαρακτήρα στον αιώνα τον άπαντα, τώρα που έχει τα δικαιώματα για αυτόν, και έτσι θα ακολουθήσει “Τζειμς-μποντική” προσέγγιση, με διαφορετικούς ηθοποιούς να ενσαρκώνουν διαφορετικές εκδοχές του χαρακτήρα σε διαφορετικά “σετ” ταινιών. Μάλλον… λογικό και αναμενόμενο, όμως, έτσι; Αλλιώς γιατί θα είχε αγοράσει τα δικαιώματα – για να μας δίνει τις ίδιες τρεις (εντάξει, εντάξει, τέσσερις) ταινίες πάλι και πάλι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.