Μια πρώτη περιγραφή του Edge of Tomorrow

Το Total Film αξιώθηκε να δει 20 λεπτά από την κινηματογραφική μεταφορά του All You Need Is Kill, με τον Tom Cruise και την Emily Blunt στους βασικούς ρόλους, και… “μας λέει τι είδε”.
Edge_of_Tomorrow_007.jpg

Έχουμε και λέμε. Τα παρακάτω είναι μια σύντομη απόδοση των σημαντικότερων από όσα είδε σε είκοσι λεπτά ταινίας το Total Film. Για όσους δεν γνωρίζουν με τι έχει να κάνει η ταινία, ρίξτε μια ματιά εδώ. Και τώρα… στο ψητό:

Τα πρώτα πλάνα δείχνουν τον Tom Cruise να ξυπνά σε μια στρατιωτική βάση. Εκεί, ο Master Sergeant Farell (Bill Paxton) προετοιμάζει τον Tom, μαζί με άλλα… απλά φαντάρια, για την Αυριανή Μεγάλη Μάχη. Ο Tom προσπαθεί να την γλυτώσει, αναφέροντας πως δεν είναι στην πραγματικότητα στρατιώτης, αλλά δημοσιοσχεσίτης, και πως βρίσκεται κατά λάθος εκεί, αλλά όπως αποκαλύπτεται, θεωρείται προδότης, και ακριβώς για αυτό που βρίσκεται ανάμεσα σε όσους θα συμμετάσχουν στην “αυριανή μάχη αυτοκτονίας”, ακόμη και αν δεν γνωρίζει καν πως να… κρατάει ένα όπλο.

Edge_of_Tomorrow_005.jpg

Και όντως, την επόμενη μέρα, πριν καλά καλά προλάβει να μάθει πως να απ- ασφαλίσει το όπλο του, σκοτώνει έναν εξωγήινο, εκτοξεύει μια ρουκέτα σε έναν δεύτερο, αλλά το όξινο αίμα του πέφτει στη φατσούλα του Tom, που λιώνει, λιώνει και…

Ο Tom Cruise ξυπνά σε μια στρατιωτική βάση. Εκεί, ο Master Sergeant Farell… μπλα-μπλα-μπλα. Τότε, ο Tom (και το κοινό) συνειδητοποιεί πως ξαναζεί την ίδια μέρα, a-la Groundhog Day (Η Μέρα της Μαρμότας), και πως έχει την μοναδική ευκαιρία να αρχίσει να πειραματίζεται με τους παράγοντες της, με ότι κάνει κατά την διάρκεια της, πάλι, και πάλι, και πάλι, μέχρι να… καταφέρει να την βγάλει καθαρή!

Edge_of_Tomorrow_002.jpg

Σε αυτόν τον βοηθά, λίγο αργότερα, η Emily Blunt, που όπως του εξηγεί, είχε αποκτήσει και αυτή την ίδια δυνατότητα αλλά με κάποιον τρόπο την έχασε. Λεπτομέρειες μην ρωτάτε, δεν γνωρίζουμε! Αυτή, ως επαγγελματίας στρατιώτης και με αρκετά περισσότερη εμπειρία στο πεδίο της μάχης, αλλά και κατά της εξωγήινης απειλής, τον εκπαιδεύει, μέρα με την ημέρα, ώστε να γίνει ο τέλειος στρατιώτης, το απόλυτο όπλο απέναντι στους εξωγήινους.

Και πάνω που έφτασαν στα πιο cool πλάνα της όλης παρουσίασης, αυτών των 20 λεπτών, όπου η Emily εκπαιδεύει τον Tom με διάφορους τρόπους σε σκληρούς τρόπους μάχης, και όταν κάποια στιγμή, κραδαίνοντας ένα τεράστιο σπαθί, σπάει την πλάτη του, τον… πυροβολεί στο κεφάλι για να επιστρέψει και να συνεχίσουν… cut! Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ίδια την ταινία.

Edge_of_Tomorrow_001.jpg

Ody's thoughts

Αν και αυτά περιμέναμε, ούτως ή άλλως, και το σενάριο είναι γνωστό, όπως και να το κάνεις, η ιδέα του συνδυασμού της μέρας της μαρμότας με πιο… action-scifi φάση, αποδεικνύεται αρκετά… πορώτικαλ!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.