Υπερυπολογιστής… παλάμης από την Nvidia

Μια νέα πρόταση στο hardware από την Nvidia υπόσχεται να σου δώσει τη δύναμη ενός υπερ-υπολογιστή σε μέγεθος που χωράει στο τσεπάκι σου.Tegra_K1_-_002.jpg

Δεν μιλάμε, όμως, για κάποιο κινητό ή ένα κομμάτι hardware που να απευθύνεται στον τυπικό καταναλωτή, αλλά για μια νέα υπολογιστική πλατφόρμα για embedded συστήματα, ένα υπερ-αντίστοιχο του… Raspberry Pi, σχεδιασμένο για την κατασκευή custom λύσεων.

Tegra_K1_-_001.jpg

Πρόκειται για το Jetson TK1 DevKit, που έχει ως καρδιά του τον Tegra K1 της εταιρείας, απευθυνόμενος σε όσους ενδιαφέρονται για εφαρμογές ρομποτικής, ιατρικής, αεροναυπηγικής και την βιομηχανία της αυτοκίνησης. Το… κτηνάκι παρουσιάζει επιδόσεις της τάξης των 326 gigaflops, ενώ συμπεριλαμβάνει ένα C/C++ toolkit βασισμένο στην αρχιτεκτονική CUDA της Nvidia.

Tegra_K1_-_003.jpg

Το δε hardware του πλαισιώνει τον Tegra K1 με 2GBs μνήμης, δυνατότητες διασυνδεσιμότητας USB 3.0, HDMI 1.4, Gigabit Ethernet, ήχου, SATA και miniPCIe, ενώ συνοδεύεται και από θύρα καρτών SD.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.