Η βίλλα του Iron Man στη Ρόδο

Σε ποιον άλλον θα μπορούσε να ανήκει το καταπληκτικό αυτό σπίτι;
Σίγουρα, αν ο Τόνι Σταρκ ήταν υπαρκτό πρόσωπο και ήθελε να φτιάξει το δικό του… τσαρδάκι για να ξεκουράζεται με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ένα τέτοιο αρχιτεκτονικό αριστούργημα θα επέλεγε.

Στην πραγματικότητα, το θαυμαστό αυτό δημιούργημα της αρχιτεκτονικής του 21ου αιώνα βρίσκεται στη Ρόδο και ανήκει σε ένα ανώνυμο ζεύγος το οποίο ήθελε κάτι ξεχωριστό για να περνά τις διακοπές του στο νησί. Ονομάζεται “Villa F” και πρόκειται για μια κατοικία με ότι νεώτερο και πιο μοντέρνο έχει να επιδείξει η αρχιτεκτονική, όχι μόνο από πλευράς σχεδίασης αλλά και περιβαλλοντικής προσαρμογής, όσο και ενεργειακής αποδοτικότητας. Μεγάλα τριγωνικά ηλιακά κάτοπτρα συλλέγουν ενέργεια, οπές στην οροφή μεταφέρουν αέρα για την ισοκατανομή της θερμοκρασίας και τεράστια παράθυρα αλλά και συρόμενες πόρτες μετατρέπουν δωμάτια σε ενιαίους εξωτερικούς χώρους, ανάλογα με τις ανάγκες και την περίασταση.

Όσο μοντέρνα κι αν φαίνεται η αισθητική της οικίας, παρόλα αυτά δεν είναι αταίριαστη με το τοπίο κι αυτό γιατί αντλεί την έμπνευσή της από την παραδοσιακή μινιμαλιστική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Μεγάλοι χώροι, λευκό χρώμα, άπλετο φως με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας και τον ζεστό μεσογειακό ήλιο.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.