Το Wii U απέκτησε υποστήριξη Gamecube. Όχι, ΌΧΙ επίσημα!

Έχεις βαρεθεί να παίζεις τα ίδια και τα ίδια στο Wii U σου; Παίξε τα παιχνίδια του Gamecube! Μπορείς, ποιος είπε ότι δεν μπορείς;gamecube_001.jpg

Ναι, εντάξει, προφανώς η ίδια η Nintendo λέει πως δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, και δεν έχει χαρίσει αυτή την δυνατότητα στην τελευταία κονσόλα της – αντίθετα με την αμέσως προηγούμενη, το Wii.

Ody's thoughts

…που λίγοι γνωρίζουν πως ήταν (το Wii) σχεδόν πανομοιότυπο από άποψη hardware με το Gamecube, με τις περισσότερες προσθήκες και τροποποιήσεις να εστιάζονται στην αναγνώριση κίνησης.

Μπορείς, όμως, να την αποκτήσεις, δια της… πλαγίας οδού – κάτι που, εξάλλου, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε όλες τις μέχρι τώρα κονσόλες. Οι γνώστες το λένε και “εξομοίωση”. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, ίσως να μην μιλάμε για εξομοίωση, αλλά για μια εφαρμογή που να εκμεταλλεύεται καλύτερα το ίδιο το hardware της κονσόλας, που ίσως, τελικά, να μην είναι και αυτό πολύ διαφορετικό από αυτό του παλαιότερου Gamecube.

Όπως και να έχει, το τελικό νόημα είναι το εξής: μπορείς να παίξεις παιχνίδια του Gamecube στο Wii U σου τρέχοντας μια εφαρμογή. Το όνομα της είναι… Nintendont (όχι, δεν κάνουμε πλάκα!), και προφανώς δεν τρέχει σε ένα ολοκαίνουργιο, γυαλιστερό και “με τη βούλα” της Nintendo Wii U, αλλά προϋποθέτει πως θα πρέπει να το έχεις “πειράξει” ώστε να μπορεί να τρέχει ανεπίσημο software.

Έτσι, τουλάχιστον, ακόμη και αν η διαδικασία είναι κάπως πολύπλοκη (δεν το γνωρίζουμε), αξίζει, από την άποψη ότι θα έχεις, επιτέλους, μια δικαιολογία για να ανοίξεις το Wii U σου.

Ody's thoughts

Μουα-χα-χα. Ω, πόσο κακός είμαι… :-D

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.