Τι θα δούμε στο Arkham Knight;

Η Rocksteady παρουσιάζει το όραμα της για την κατάληξη της σειράς Arkham. Ή, τουλάχιστον, τη δική της κατάληξη της σειράς Arkham.
Arkham_Knight_002.jpg

Μπορεί τα τέσσερα μέχρι τώρα, μαζί με αυτό, παιχνίδια της σειράς Arkham να έχουν… βρέξει φράγκα στην Warner Bros, με την Rocksteady να βρίσκεται πίσω από τα τρία εξ’ αυτών, μα η ίδια δεν θέλει να “κολλήσει” σε αυτή τη σειρά εις τον αιώνα τον άπαντα. Κατά την ίδια, θα είναι ο τελευταίος τίτλος με τον Σκοτεινό Ιππότη στη σειρά Arkham από τα χεράκια της, και μετά… “πάει για άλλα”. Φρόντισε, όμως, να κρατήσει τα καλύτερα για το τέλος.

Όπως είδαμε και στην αρχική ανακοίνωση του τίτλου, με το trailer του, σε αυτόν βασικός πρωταγωνιστής δεν είναι ο ίδιος ο μπαταμάνος, αλλά ο Batman-με-το-batmobile-του. Ναι, έχει διαφορά, αφού το batmobile είναι ουσιαστικά άλλος ένας… χαρακτήρας στο Arkham Knight!

Ο παίκτης μπορεί να το οδηγήσει, για πρώτη φορά στη σειρά μέχρι τώρα…

Ody's thoughts

…αλλά και σε όοολα τα παιχνίδια με τον Bat-man, από ό,τι θυμάμαι, με εξαίρεση το… προ δεκαπενταετίας-και-βάλε Batman: The Movie της Ocean…

…και αποτελεί, κατά τη Rocksteady, μια ανίκητη δύναμη, έναν τρόμο για τους αντίπαλους του Ντετέκτιβ Με Τα Μυτερά Αυτιά.

Arkham_Knight_004.jpg

Ο τίτλος είναι ο μεγαλύτερος, πλουσιότερος – ή, μάλλον, “πυκνότερος”-σε-πράγματα-να-κάνεις – και εντυπωσιακότερος στη μέχρι τώρα σειρά, κάτι το αναμενόμενο αφού συνήθως οι όποιες τεχνολογικές εξελίξεις βοηθούν τους τελευταίους τίτλους κάθε σειράς να είναι… “…ότεροι” σχεδόν σε κάθε τομέα. Αυτό που δεν ξέρουμε αν θα είναι επίσης… “…ότερο” και το ίδιο το gameplay του. Διότι και ο προηγούμενος τίτλος, καλός φαινόταν “από τα trailers”, αλλά τελικά… Άστα’τσε’βράσ’τα, που θα έλεγαν οι φίλοι μας οι Κρητικοί. Εδώ, βέβαια, έχουμε ελπίδες, αφού επέστρεψε η Rocksteady.

Η αλήθεια είναι πως το πρόσφατο Arkham Origins μάλλον παραήταν όμοιο με τους δυο πρώτους τίτλους, με την Warner Bros Montreal να μην καταφέρνει να ανανεώσει αρκετά τη “φόρμουλα” του. Και μάλλον για αυτό κρίθηκε αναγκαία η επιστροφή της Rocksteady στα ηνία, η οποία μάλλον δείχνει να… αγνοεί τον τίτλο “των άλλων” που προηγήθηκε, μιλώντας για “τριλογία Arkham” (υποννοώντας πως οι δικοί της τίτλοι είναι τα μέλη της και το Arkham Origins το… ξέμπαρκο υπο-sequel*).

Ody's thoughts

* Ίδια φάση, δηλαδής, με την Irrational και τα Bioshocks, και τη στάση της απέναντι στο Bioshock 2. Ένα ψιλο-υπεροπτικό “ναι μεν αλλά”, ένα “τα δικά μας είναι καλύτερα από των αλωνώνε”, ένα πράμα.

Arkham_Knight_003.jpg

Στο Arkham Knight θα δούμε την επιστροφή των Scarecrow και Harlequin, που παρεούλα με τον Penguin, τον Two-Face και ένα σεβαστό ρόστερ άλλων τρισκάκιστων θα προσπαθήσουν (μα θα αποτύχουν παταγωδώς, διότι είμαστε και παικτρόνια, π’ ανάθεμα μας) να κάνουν μαύρη τη ζωή του μπαταμάνου.

Ενδιαφέρον έχει πως, κατά την Rocksteady, ο τίτλος θα έχει έναν εντελώς δικό του, original uber-κακό, τον mastermind πίσω από τα χύλια-μύρια που θα αντιμετωπίσει ο νυχτεριδάνθρωπος, που δεν έχουμε δει σε άλλη ιστορία του, και που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το παιχνίδι σε συνεργασία με τη DC Comics.

Μάλλον, όμως, το πιο ενδιαφέρον παραμένει το ότι θα μπορούμε να… πατάμε κακοποιούς με το νυχτεριδο-τουτού! Βρούμ! Βρούμ!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.