Αυτό είναι το Angry Birds Epic

Ο νέος τίτλος στην οικογένεια των θυμωμένων πουλιών μας μεταφέρει στον μεσαίωνα. Και έχει στατιστικές!Angry_Birds_Epic_-_003.jpg

Το Angry Birds Epic, που η Rovio είχε αποκαλύψει αρχικά με μια εικόνα μιας… πανοπλίας με ένα Οργισμένο ‘Πλί να κοιτάζει μέσα από το κράνος της, είναι, τελικά… ακόμη λιγότερο “arcade” από τους προκάτοχους του.

Angry_Birds_Epic_-_004.jpg

Οι τίτλοι της σειράς φημίζονται για το πως συνδυάζουν σκέψη με arcade δράση. Το νέο Angry Birds Epic δεν διαφέρει σε αυτό το συνδυασμό, αλλά στο… τι “σκέψη” και τι “δράση” παρουσιάζει: θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια πιο… “χαζή” – με την… καλή έννοια – και “ελαφριά” έκδοση του Final Fantasy Tactics – και των παραπλήσιων strategy RPGs.

Ody's thoughts

Όσο και αν τους… έχω ρίξει δούλεμα, αναγνωρίζω το μεγαλείο των τίτλων της Rovio. Είναι ΌΝΤΩΣ πραγματικά καλά παιχνίδια, στο πνεύμα των κλασσικών Lemmings, όσο και αν περιστασιακά τα… κράζουμε οι “χαρντκοράδες”. Το δε Bad Piggies ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα physics-based γρίφων, ενώ και αυτό εδώ δείχνει εθιστικότατο, συνδυάζοντας τη λογική των strategy RPGs με αυτή των roguelikes – υποθέτω πως θα έχει συνεχόμενες μάχες-επί-μαχών, τρελό loot-άρισμα (υποστηριζόμενο και από micro-transactions) και character levels… στα άστρα (για να έχεις λόγο να παίζεις και να παίζεις και να ξανα-μανα-παίζεις). Αλλά, τουλάχιστον, σεβόμενο ως ένα σημείο τον gamer, αντίθετα με τα Candy Crush Sagas του πλανήτη.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.