Παίξε το The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Κι ανακάλυψε “τι εστί βερύκοκο”, ή μάλλον “τι εστί text adventure”

hitchhikers-web-game-001

To 1984 κυκλοφόρησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος Ε.Φ. “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” σε μορφή παιχνιδιού περιπέτειας. Επρόκειτο για το είδος των “text adventures”, αμιγώς σκλυροπυρηνικών παιχνιδιών που διέθεταν μόνο περιγραφές κειμένου και εισαγωγή εντολών και κάπου-κάπου και κάποιο στατικό γραφικό, έτσι για να σπάει η μονοτονία. Σήμερα, 30 χρόνια μετά, μπορείτε να παίξετε μια ανανεωμένη έκδοση του διάσημου text adventure, το οποίο, εκείνη την εποχή, είχε πουλήσει 350.000 αντίτυπα, κυρίως σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

Το adventure είναι διαποτισμένο με το καυστικό και μοναδικό χιούμορ του Douglas Adams. ΒΕΒΑΙΑ, να πούμε επίσης ότι όσοι δοκιμάσουν να το προχωρήσουν, θα τους σπάσει τα νεύρα. Είναι… έτη φωτός μακριά από τα σημερινά games που μοιάζουν με διαδραστικές κινηματογραφικές ταινίες. Μιλάμε για τα πέτρινα χρόνια των games. Φαντατείτε ότι όταν βγήκαν τα πρώτα adventures με ψευδοτρισδιάστατα γραφικά από Sierra, Lucasfilm και λοιπούς, πολλοί δήλωσαν ότι τα γραφικά και ο εντυπωσιαμός κερδισαν έναντι του στοχασμού και της ευρηματικότητας. Άλλοι καιροί, άλλες νοοτροπίες!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.