10 μύθοι για το Google Glass…

τους οποίους καταρρίπτει η ίδια η Google
Όπως επισημαίνεται, μάλλον σωστά, η Google έχει καταφέρει κάτι μοναδικό με το Glass: έχει πραγματοποιήσει το εκτενέστερο δημόσιο alpha test ηλεκτρνικού καταναλωτικού προϊόντος, πολύ πριν αυτό λάβει την τελική του μορφή και διατεθεί προς πώληση κανονικά στο εμπόριο. Προκειμένου να διευθετήσει ορισμένα καίρια και αμφιλεγόμενα σημεία γύρω από το Glass, η Google, στο σχετικό blog της, καταρρίπτει 10 μύθους που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το περίφημο gadget:

Το Glass δεν αποσπά την προσοχή από τον πραγματικό κόσμο, αλλά αποδεσμεύει από τη χρήση gadgets, επιτρέποντάς μας να αφοσιωθούμε στις δραστηριότητές μας.

Δεν τραβά συνέχεια φωτογραφίες και δεν καταγράφει συνέχεια ότι βλέπουμε και ακούμε γύρω μας.

Οι “Glass Explorers” δεν είναι όλοι τους πορωμένοι tech-geeks, αλλά υπάρχουν πολλοί καθημερινοί άνθρωποι με επιδερμική σχέση με την τεχνολογία.

Το Glass δεν είναι ακόμη έτοιμο για το ευρύ κοινό.

Το Glass δεν αναγνωρίζει πρόσωπα και δεν φακελώνει ανθρώπους.

Δεν καλύπτει το οπτικό μας πεδίο.

Δεν είναι το απόλυτο κατασκοπευτικό εργαλείο – είναι εμφανές, μπροστά μας!

Δεν προορίζεται μόνο για πλούσιους, παρότι κοστίζει $1.500, πολλοί το έχουν λάβει δωρεάν ή με χρηματοδότηση μέσω Kickstarter.

Δεν είναι απαγορευμένο παντού, γενικά απαγορεύεται όπως και μια φωτογραφική μηχανή ή ένα camera phone.

Δεν σημαίνει το τέλος της ιδιωτικότητας.

Εκείνο πάντως που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι το εξής από τα 10 σημεία που αναφέρονται: ότι το Glass, έτσι όπως το χρησιμοποιούν σήμερα, όσοι το έχουν αγοράσει για να το δοκιμάσουν, σε καμία περίπτωση δε θα έχει τη μορφή, τη λειτουργικότητα, αλλά ούτε το software που θα έχει το τελικό προϊόν. Επίσης, όπως έχουν αποδείξει πολύ πρόσφατα αμερικανοί ερευνητές πληροφορικής, η ασφάλεια του Google Glass είναι, επιεικώς χαρακτηριζόμενη, πλημμελής και ανεπαρκής. Κι αυτό γιατί είναι εύκολο για κάποιον να γράψει μια εφαρμογή που θα του επιτρέπει να χρησιμοποιεί το Glass για να τραβά φωτογραφίες εν αγνοία του κατόχου του και να τις στέλνει σε ένα απομακρυσμένο server.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.