Το Nokia X με “καθαρό” Android

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη τους, και όπως είχε… προβλέψει ο Galacticus, τα νέα βασισμένα-σε-Android Nokia X “έσπασαν”, και μπορούν πια να τρέχουν μια “καθαρή” έκδοση του λειτουργικού της Google.nokiax-001

Θυμίζουμε πως το Nokia X είναι το πρώτο μοντέλο της Nokia, μετά την εξαγορά της από τη Microsoft, που δεν βασίζεται σε μια έκδοση των Windows Phone, αλλά τρέχει το αρκετά δημοφιλέστερο Android της Google. Μόνο που η Microsoft δεν θα μπορούσε να παραδεχτεί τόσο εύκολα την… ήττα της, και έτσι που έχει αλλάξει την πρόσοψη και τον τρόπο λειτουργίας σε σημείο που να είναι αγνώριστο. Επιπλέον, ακριβώς επειδή αποτελεί δική της πατέντα, δεν έχει πρόσβαση στο Google Play, το κατάστημα λογισμικού της ίδιας της Google, όπου βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές, άλλα σε ένα διαφορετικό, δικό του κατάστημα.

Τώρα, σχεδόν μια βδομάδα μετά την αποκάλυψη του, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπασε και αυτό, και έτσι μπορεί κανείς να του εγκαταστήσει μια καθαρή έκδοση του Android, εξαφανίζοντας τις όποιες πατέντες των Nokia και Microsoft και παράλληλα αποκτώντας πρόσβαση στο κανονικό, καθαρό, ανέγγιχτο Google Play.

Η όλη διαδικασία, από ότι λένε, είναι αρκετά απλή, και βασίζεται στην εκτέλεση μιας εφαρμογής, της FramaRoot, που αναλαμβάνει να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Από την άλλη, εμείς δεν έχουμε μια τέτοια συσκευή για να τη δοκιμάσουμε, οπότε αν έχει βρεθεί στα χέρια σας, και είστε… ανάμεσά στους θαρραλέους που το δοκίμασαν, κάντε μας ένα update για το πως πήγε η διαδικασία.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.