Πάμε τρέχοντας για 64bit smartphones και tablets

Περισσότερα από το 55% των smartphones θα έχει επεξεργαστή 64bit μέχρι το 2018.c64biglogo

Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η ABI Research, θεωρώντας ότι ο επεξεργαστής που συναντάται στο τελευταίο iPhone ήταν απλά η αρχή.

Quote:

Αρκετοί από τους πρώτους δημιουργούς τέτοιων συσκευών θα χρησιμοποιήσουν αρχικά τα 64bit ως μια πιασάρικη στρατηγική marketing μέσω της οποίας θα προσπαθήσουν να “επικοινωνήσουν” εύκολα προς τα πλήθη την λογική του “περισσότερο-είναι-καλύτερο” που στο κοντινό παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί με τον αριθμό των πυρήνων του επεξεργαστή.

64bit_cpu_003.jpg

…λέει ο Malik Saadi, Practice Director της ABI Research, και έχει απόλυτο δίκιο, αφού αυτό ακριβώς έκανε και η ίδια η Apple με το τωρινό iPhone της – άσχετα αν δεν τολμά να το παραδεχτεί κανένα “μεγάλο όνομα” στο χώρο της τεχνολογίας, ίσως φοβούμενο την… οργή του θηρίου. Τα 64 Bits σήμερα είναι πρακτικά άχρηστα, όσον αφορά στα smartphones και tablets, αλλά δεν θα είναι και στο μέλλον, τόσο επειδή θα είναι αναγκαία για την υποστήριξη περισσότερης μνήμης στις συσκευές μας, όσο και για να καλύπτουν την αυξημένη πολυπλοκότητα των μελλοντικών εφαρμογών που θα τρέχουν σε αυτές.

Το σημείο στο οποίο (πιστεύουμε πως) κάνει λάθος είναι, κατά την άποψή μας, στο… έτος: το 2018 είναι… πολύ μακρινό! Τα smartphones και tablets έχουν δείξει μέχρι σήμερα πως βελτιώνονται με γεωμετρική πρόοδο, και όχι με μια στα στατικά γραμμική εξέλιξη όπως τα PC. Σε αυτά χρειάστηκαν δύο χρόνια για να μεταβούν από τις αναλύσεις 640×480 και 800×600 στο “True HD” – και παραπάνω. Το ίδιο πράγμα στους υπολογιστές χρειάστηκε… περίπου μια δεκαετία!

Αν, λοιπόν, χρειάστηκε επίσης μια δεκαετία για να μεταβούμε σχεδόν ολοκληρωτικά από τα 32 στα 64 bit, στον χώρο των PCs, πόσο θα χρειαστεί στα smartphones και tablets;

Ελάτε, πρόκειται για μαθηματικά γυμνασίου – και ούτε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.