Ντέν τέλει dual boot με Windows η Google, ντέν τέλει!

Η Asus θέλει να μας δώσει ένα μηχάνημα που τρέχει παράλληλα Windows και Android. Η Google διαφωνεί.Windows_8.1_003.jpg

Η Microsoft προσπαθεί εδώ και καιρό να “χώσει” τα Windows σε περισσότερα κινητά και tablets, αλλά, δυστυχώς, μόνο η “δική της” Nokia μας έχει παρουσιάσει σχετικές συσκευές. Έτσι, η Microsoft το καλοσκέφτηκε, και αποφάσισε να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του αρκετά δημοφιλέστερου από τα Windows, Android, δια… της πλαγίας οδού: κλείνοντας συμφωνίες με εταιρείες με τις οποίες παραδοσιακά “τα πηγαίνει καλά”, ώστε να ενσωματώσουν τα δικά της Windows ως δεύτερη πρόταση στο “βασικό” λειτουργικό σύστημα των συσκευών τους. Ναι, το Android.

Μια από τις πρώτες εταιρίες που παρουσίασαν μια σχετική και πλήρως λειτουργική λύση είναι η Asus, με το Asus Duet, ένα συνδυασμό tablet και laptop που τρέχει παράλληλα Android 4.x και Windows 8.1. Από ότι λέγεται τώρα, όμως, “παίζει” και να μην το δούμε ποτέ, αφού η Google δηλώνει… “δυσαρεστημένη” με αυτό*. Με άλλα λόγια, αν η Asus κάνει το χατήρι της Microsoft, θα δυσαρεστήσει την Google, αλλά και το αντίστροφο.

Ody's thoughts

* Σώωωωωπα! Όχι που θα δήλωνε τρισευτυχισμένη! “Ναι, ναι! Βάλτε τις ανταγωνιστικές προτάσεις σας στα δικά μου προϊόντα! Μαστιγώστε με κι’όλα, πιο σκληρά! Ναι! Ναι! Χτυπ’μη του φτυσ’μπλάντ, να’ούμε!” και τέτοια.

Android_003.jpg

Αυτό είναι που λέμε, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα – για την Asus. Τώρα, ποια από τις δυο “φίλες της” (αχέμ, λέμε τώρα) να κρατήσει πιο ικανοποιημένη; Το “πιο” έχει σημασία: θεωρητικά, καμία από τις δυο, Microsoft και Google, δεν μπορεί να την αναγκάσει να κάνει κάτι: η Microsoft απλά “προτείνει”, η Google, από την άλλη, δεν απαγορεύει την ελεύθερη εκμετάλλευση του και-καλά “open source” Android, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με την ίδια την, αχέμ, “open source” φύση του, αλλά, ταυτόχρονα, δεν δηλώνει και χαρούμενη όταν οι συνεργάτες της την εκμεταλλεύονται (βλέπε σχόλιο του γράφοντα περί μαστιγώματος, ακριβώς παραπάνω – ναι, “εκείνο”).

Από την άλλη, βέβαια, δεν νομίζουμε πως η Microsoft θα… κλαφτεί και τόσο στην Asus επειδή, για να τα λέμε με το όνομά τους, “Δεν της άφησε η Google να εκμεταλλευτούν το δικό της λειτουργικό σύστημα για τους δικούς τους σκοπούς”. Μάλλον θα πει δυο-τρια “πρήτυ-πλήηηηηζ” παραπάνω, και, τελικά, θα δούμε την Asus “να το παίζει εκ του ασφαλούς” και ναι μεν να κυκλοφορεί το μασίνι (make-Microsoft-Happppppyyyyyy), αλλά, π.χ., “σε περιορισμένο αριθμό κομματιών”, “μόνο στο Χ προάστιο της Ουγκάντας” κ.λπ. (don’t-piss-off-Google).

Πάμε στοίχημα; :-D

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.