Διαφορετική προσέγγιση στο Samsung Glass

Σε αντίθεση με τη Google, δε θα στηρίζεται τόσο πολύ στις φωνητικές εντολές, αλλά σε εικονικό πληκτρολόγιο
Βγήκε στο φως μια πρόσφατη πατέντα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε προς έγκριση η Samsung στη Ν. Κορέα, σύμφωνα με την οποία, έχει βρει ένα τρόπο προβολής εικονικού πληκτρολογίου στην παλάμη του χρήστη.
samsung-glass-012
Η Samsung σχεδιάζει κι αυτή τη δική της εκδοχή του Google Glass, αλλά σε αντίθεση με αυτό το φορετό computer, όπου η εισαγωγή των εντολών γίνεται με τη φωνή, η κορεατική εταιρεία θεωρεί ότι είναι πιο ακριβές και πιο ασφαλές ένα σύστημα εικονικού πληκτρολογίου, σχηματισμένου στα δάκτυλα του χρήστη. Στην πραγματικότητα η προβολή θα γίνεται στην οθονίτσα πλησίον του οφθαλμού του χρήστη, δε θα προβάλλεται κάτι στην πραγματικότητα πάνω στο χέρι, αλλά θα δημιουργείται απλώς αυτή η ψευδαίσθηση.

Σε τελική ανάλυση, η κοινή λογική υπαγορεύει την ανάγκη συνδυασμού φωνητικών εντολών αλλά και κάποιου τρόπου εισαγωγής εντολών με κατάδειξη ή πληκτρολόγηση σε μια εικονική επιφάνεια. Και σε αυτά τα πλαίσια, η πρόταση της Samsung, δεν μπορεί παρά να τύχει της εκτίμησής μας.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.