Η Microsoft διέθεσε τον κώδικα των MS DOS και Word

Φίλε του open Source, που κατέκρινες μέχρι σήμερα την Microsoft πως δεν συνεισφέρει στον θεάρεστο αγώνα σου: είδες που έκανες λάθος; Χαρ-χαρ-χαρ!MS_DOS_1.1_-_002.jpg

Είδες, βρε κουτό, που η Microsoft σε σκέφτεται και εσένα, και το Linux, και το open source, και, γενικότερα, πασχίζει για την συνολικότερη εξέλιξη του λογισμικού σε όλο τον πλανήτη; Να, είναι προφανές, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες “άνοιξε” τον κώδικα του… πρώτου MS-Dos και του πρώτου Word!

Εμ… Ναι…

Των πρώτων.

“Πρώτων” – πρώτων. Όπως λέμε “προ τριακονταετίας και βάλε”.

Ναι, αυτών.

Έτσι, τώρα πια, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να εντρυφήσει στον κώδικα τους, για να αναπλάσει σύγχρονες εκδοχές τους στην πλατφόρμα της επιλογής του. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει την πρώτη έκδοσή του Word να τρέχει στο κινητό του;

Ποιος;

Πείτε μας, να τον σκίσουμε!

Αχέμ.

Ο κώδικας δεν διατέθηκε από την ίδια, αλλά μέσω του Computer History Museum, και, εντάξει, υπερβάλλουμε, δεν είναι τόσο αρχαίος: μαζί με την πρώτη έκδοση του MS DOS, διατίθεται και ο κώδικας για την… δεύτερη! Ναι, βρε! Μας δίνει και τον κώδικα του MS DOS 2.0! Τι πάει να πει “που να τον τρέξω δαύτον”; Ξέρω’γω; Σε μαραθώνιο! Ουφ, κι’ εσύ!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.