Έρχεται δωρεάν “Bing” εκδοχή των Windows;!

Εικόνες που διέρρευσαν στο Internet δείχνουν μια νέα έκδοση των Windows, “επιβεβαιώνοντας” φήμες που ακούγονται εδώ και καιρό για το ότι η Microsoft ετοιμάζει μια δωρεάν έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Ναι, όπως λέμε “τσάμπα”.Bing_Edition_Windows_8.1_004.jpg

Το όνομα της έκδοσης φαίνεται πως είναι Windows with Bing και η αλήθεια είναι ότι δείχνουν αρκετά… πραγματικές! Σε αυτές βλέπουμε μια κανονική έκδοση των Windows 8.1, αλλά δίνεται πρόσθετη έμφαση στις υπηρεσίες της Microsoft – όπως, για χθες, η δική της λύση αναζήτησης, Bing.

Γενικώς, για όποιον δεν καταλαβαίνει “που το πηγαίνει η όλη υπόθεση”, μάλλον μιλάμε για μια νέα έκδοση των Windows, κομματάκι περιορισμένη, που ναι μεν “θα λειτουργεί κανονικά”, αλλά είτε θα προβάλλει διαφημίσεις από τις υπηρεσίες της εταιρείας, είτε θα αναγκάζει τον χρήστη να χρησιμοποιεί αυτές – και μόνο αυτές. Έτσι, αφού η εταιρία θα έχει διαφημιστικά έσοδα από αυτή την προσέγγιση, θα μπορεί να διαθέσει αυτή την έκδοση με μηδενικό κόστος.

Ody's thoughts

Θυμίζω πως αυτά, κάποτε, τα λέγαμε “shareware” και τα κοιτούσαμε με μισό μάτι. Κοίτα πως άλλαξαν οι καιροί!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.