Τέλος για το Softimage

Ένα από τα κλασσικότερα προγράμματα δημιουργίας τρισδιάστατων γραφικών, με τεράστια ιστορία στο χώρο, αποφάσισε να μας εγκαταλείψει.
Softimage_004.jpg

Δηλαδή, όχι το ίδιο, όχι το Softimage από μόνο του, μα… η “μαμά” Autodesk, για την οποία μάλλον είναι ασύμφορη πια η περαιτέρω ανάπτυξη του. Η αλήθεια είναι πως στον χώρο του, τις σχεδιάσεις τρισδιάστατων μοντέλων, animations, rendering κ.λπ., ο ανταγωνισμός είναι αρκετά σκληρός εδώ και χρόνια, και το Softimage έχει πέσει εδώ και καιρό από την πρώτη (αλλά και την δεύτερη, και την τρίτη…) θέση.

Με άλλα λόγια, όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό, υπάρχουν πληρέστερες, καλύτερες προτάσεις, και η Autodesk μάλλον στριμώχτηκε αρκετά ώστε να πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο πιθανότητες: ή να εντείνει περισσότερο τις προσπάθειες ανάπτυξης της εφαρμογής, με αποτέλεσμα και σημαντικό κόστος για να καταφέρει να φτάσει και ξεπεράσει τον ανταγωνισμό σε κάθε τομέα, ή, απλά, να την εγκαταλείψει.

Softimage_001.jpg

Συμμεριζόμαστε την απόφαση της, και αν και δεν είχαμε εργαστεί ποτέ με την συγκεκριμένη εφαρμογή, πάντα αναγνωρίζαμε την σημασία της στο χώρο της, όπου πάντα παρέμενε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Όπως ανακοίνωσε η Autodesk, η έκδοση 2015 της εφαρμογής θα είναι και η τελευταία, κατόπιν της οποίας σταματάει πλήρως την ανάπτυξη της. This is the end. Οποίος είχε μείνει πιστός σε αυτήν, καλό θα είναι να ξεκινήσει από τώρα να αναζητά μια εναλλακτική.

Αντίο Softimage.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.