Μάθε online τη δύναμη του Vim

Μπορεί να σου ακούγεται σαν… απορρυπαντικό, αλλά είναι ένα από τα δυνατότερα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου. Έπειδή ναι μεν αξίζει να το μάθεις, αλλά είναι αρκετά δύσκολο, ορίστε ένα εύκολο online tutorial του.CodeHackerz

Μέσα από αυτό θα μάθεις πως να χειρίζεσαι τον Vim, και μπορεί στην αρχή να σε ενοχλήσει το πόσο διαφορετικός είναι από ό,τι έχεις συνηθίσει από αντίστοιχα προγράμματα, αλλά όσο προχωράς, θα καταλάβεις ότι υπάρχει λόγος για αυτές τις διαφορές: αποτελούν μονό την αρχή σ’ ένα πλήθος δυνατοτήτων, που ξεδιπλώνονται μπροστά σου με λίγα πατήματα πλήκτρων.

Σε ποιο άλλο πρόγραμμα του είδους μπορείς, για παράδειγμα, να εντοπίσουν αναζήτηση σε ένα κειμένο τρεις συγκεκριμένους χαρακτήρες, και μετά να προσθέσει πριν από αυτούς, εναλλάξ, δύο λέξεις;

Ότι και να λέμε, όμως, αν δεν το δοκιμάσεις, δεν πρόκειται να καταλάβεις πόσο δυνατό είναι. Κάνε, λοιπόν, μια επίσκεψη στην πηγή μας, δώσε του 10 λεπτά από τον χρόνο σου, και είναι αρκετά πιθανό να το αγαπήσεις.

Ody's thoughts

Από την άλλη, για να είμαι ρεαλιστής, είναι αρκετά πιθανό και… Όχι! Εμένα, για παράδειγμα, δεν μου φαίνεται αρκετά χρήσιμο βάσει των δικών μου αναγκών, αφού κατά τα πρώτα μου βήματα στο χώρο του προγραμματισμού καλύπτομαι άνετα από πολύ πιο περιορισμένα μεν, ευχάριστα δε προγράμματα. Όσο “εύχρηστο” λες, τέλος πάντων, κάτι σαν το Sublime Text.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.