Η Microsoft χαρίζει το OneNote. For reals!

Η Microsoft δίνει δωρεάν την μοναδική βασική εφαρμογή του Office που δεν “υπολόγισε” πότε!OneNote_-_002.png

Το OneNote ήταν πάντα ένα είδος… “μαύρου προβάτου” στην συλλογή εφαρμογών Office της Microsoft. Διαφορετικό ακόμη και ως περιβάλλον σε σχέση με τις υπόλοιπες εφαρμογές, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει ένα “ανθρώπινο” interface αλληλεπίδρασης με τον χρήστη (που κατέληγε… μπάχαλο στην προσπάθεια “να υποστηρίξει τη λογική του υπόλοιπου Office”), ιδανικό όχι τόσο για τον επαγγελματία που κάθεται στο γραφείο του, όσο για τον φοιτητή, τον “δημιουργικό τύπο”, ή όποιον προσπαθεί να… οργανώσει τη ζωή του… Ναι, το OneNote ήταν πάντα ένα είδος… “μαύρου προβάτου” στην συλλογή εφαρμογών Office της Microsoft. Και αυτό φαινόταν αρκετά και από την κοστολόγηση του.

Η Microsoft δεν συνήθιζε να δίνει δωρεάν το Word, το Excel, το PowerPoint. Έδινε, όμως, δωρεάν το OneNote, πχ σε φοιτητές. Ήταν η σημαντικότερη δωρεάν εφαρμογή που έδωσε στα iOS και Android, μια από τις πιο χρήσιμες και βολικές στην Metro UI εκδοχή της (Σημ.: ο Phoat μας το λατρεύει!), και…

OneNote_-_001.jpg

Και τώρα πια θα διατίθεται με απολύτως μηδενικό κόστος, σε όλες τις εκδοχές της, σε όλους. Και αυτό σημαίνει όχι μονό στα κινητά και tablets, όχι μόνο ως online υπηρεσία, αλλά και στην έκδοση της για το desktop, που μέχρι πρόσφατα παρουσιαζόταν ως αναπόσπαστο κομμάτι του πακέτου Office – το οποίο, για όποιον τυγχάνει να το αγνοεί, πάντα απαιτούσε ή αγορά μιας έκδοσης του, ή συνδρομή στην σχετική ιντερνετική υπηρεσία της Microsoft.

Εκτιμήσεις θέλουν την κίνηση της εταιρίας να έχει να κάνει με την προσπάθεια της να επεκτείνει περισσότερο το Office 365, να φέρει περισσότερο κόσμο στην συνδεδεμένη με αυτό υπηρεσία αποθήκευσης της στο cloud, OneDrive, ή να “δοκιμάσει το έδαφος” για μια πιθανή μελλοντική διάθεση όλων των εφαρμογών του Office μηδενικό κόστος.

Ody's thoughts

Εγώ πιστεύω πως το έκανε ως απάντηση στο Google Keep. Ναι, αστειεύομαι. Χα. Χα-χα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.