Κατεβάζει ρολά ο Firefox Metro και ο πόνος είναι αβάσταχτος

H Mozilla γυρνά την πλάτη στο modern UI των Windows 8
firefox-metro
Μετά από τρία χρόνια, η Mozilla ανακοινώνει πλέον επίσημα ότι εγκαταλείπει την ανάπτυξη touch-friendly έκδοσης του Firefox για Windows 8 PCs. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη έκδοση είχε πολύ μικρό αντίκτυπο και ότι δεν μπορούσε να ξοδέψει άλλα χρήματα και ανθρωπνο δυναμικό πάνω στην ανάπτυξη ενός browser, ο οποίος θα χρησιμοποιείται από πολύ λίγα άτομα.

Η αλήθεια είναι ότι η Mozilla έχει πλέον άλλα σχέδια που εκτείνονται στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων και των κινητών, σχέδια στα οποία τα Windows δεν αποτελούν κομμάτι, αλλά βρίσκονται σε αντίπαλο στρατόπεδο. Θα ήταν πιο ειλικρινές αν η Mozilla έβγαινε κι έλεγε ότι δεν συνεχίζει την ανάπτυξη του Firefox Metro, επειδή στην πραγματικότητα η Microsoft είναι ανταγωνιστής της, αλλά δεν πειράζει. Δικό της το πεπόνι, δικό της και το μαχαίρι.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.