Διέρρευσαν στοιχεία για το σύστημα φυσικής διεπαφής των Windows Phones

Το σύστημα “Cortana” παντρεύει δυνατότητες από τη Siri των iPhones και το Google Now των Android
Το γνωστό τεχνολογικό site The Verge παρουσίασε ορισμένες πληροφορίες γύρω από το ετοιμαζόμενο σύστημα φυσικής διεπαφής “Cortana” για τα Windows Phones. To σύστημα αυτό θα επιτρέπει στους κατόχους των smartphones με το λειτουργικό της Microsoft να ελέγχουν το κινητό τους με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές και διατυπώνοντας ερωτήσεις με κανονικό συντακτικό, όπως και στην καθομιλουμένη.

cortana-00

Το σύστημα θα ψάχνει για στοιχεία και θα κάνει συσχετισμούς αντλώντας δεδομένα από υπηρεσίες όπως το Bing, το Foursquare κ.ά. και θα απαντά στο χρήστη με συνθετική φωνή, στα πρότυπα της Siri της Apple. H ψηφιακή βοηθός των κινητών Windows δε θα παρουσιάζεται με μια animated ανθρώπινη μορφή, αλλά σχηματοποιημένα με έναν animated κύκλο. Όπως και στην περίπτωση της Siri, έτσι και η Cortana θα μπορεί να μας απευθύνεται με οποιοδήποτε παρατσούκλι θέλουμε, με ένα από τα πλέον δημοφιλή να είναι το… Μaster Chief – το γνωστό ήρωα από τα παιχνίδια της σειράς Halo, απ’ όπου άλλωστε προέρχεται και το όνομα Cortana. Πάντως, ενδέχεται στο τέλος, στην οριστική του εκδοχή, το “Cortana” να μην είναι το επίσημο όνομα αυτής της συγκεκριμένης λειτουργίας.

cortana-01
Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.