Το Hitchhikers Guide to the Galaxy επιστρέφει!

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 ετών από την πρώτη εμφάνιση του Hitchhikers Guide to the Galaxy, το BBC θα αναρτήσει στο site του BBC Radio 4 μια νέα έκδοση του κλασικού, βασισμένου σε αυτό, ομώνυμου adventure.The_Hitchhikers_Guide_to_the_Galaxy_001.jpg

Και όταν λέμε “adventure” εννοούμε text adventure, “από αυτά που πρέπει να πληκτρολογείς για να προχωράς, και η δράση εξελίσσεται με τη μορφή περιγραφών, κειμένου”, και όχι “από αυτά με τα εντυπωσιακά γραφικά όπου κάνεις κλικ σε διάφορα σημεία” (πόσο μάλλον “πατάς πλήκτρα και κουνάς μοχλούς στο joypad”). Το πρώτο. Το αρχαίο.

Τώρα, αν δεν γνωρίζεις τι είναι το Hitchhikers Guide to the Galaxy, ή ο δημιουργός του, Douglas Adams, μάλλον δεν έχεις δικαίωμα να αποκαλείσαι geek. Πήγαινε να μάθεις (η Google Search και η Wikipedia είναι φίλοι σου!) και μετά τα ξαναλέμε.

Το παιχνίδι, όπως είπαμε, θα είναι μια νέα έκδοση του κλασικού τίτλου, με… HD γραφικά (;!;) αλλά και… achievements, και θα είναι προσβάσιμο από το site του BBC Radio 4 από τις 8 Μαρτίου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.