Το Facebook αγόρασε το WhatsApp

Και μόνο το άκουσμα του ποσού προκαλεί πονοκέφαλο: 16 δισεκατομμύρια δολάρια κόστισε στο Facebook η αγορά της δημοφιλούς εφαρμογής και λύσης επικοινωνίας WhatsApp. Ναι, καλά διαβάσατε. Την αγόρασε. Για τόσα. Ω, ναι!whatsapp_wallpaper.jpg

Τώρα, να πούμε ότι ήταν έκπληξη… Εντάξει, ως ένα σημείο, ήταν. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το WhatsApp δεν ήταν τόσο δημοφιλές ώστε να αποτελεί απειλή για την Google, το Facebook, και τα υπόλοιπα μεγαθήρια του χώρου, ήταν όμως τόσο ώστε να… τους μπαίνει στο μάτι. Και με τον δικό του τρόπο ήταν ήδη ένας μικρός γίγαντας στο χώρο της επικοινωνίας.

Ο παρελθοντικός χρόνος, στις μέχρι τώρα αναφορές μας για αυτό, αφορά φυσικά στο ότι μόλις ανακοινώθηκε η εξαγορά του από το Facebook, όπως είπαμε, για δεκαέξι ολόκληρα δισεκατομμύρια δολάρια. Προσέξτε, όχι εκατομμύρια, δισεκατομμύρια.

Ακόμη, βέβαια, η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού οι αρχές της Αμερικής θα πρέπει να ελέγξουν κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι επιτρεπτό, και δεν θα μετατρέψει το συνδυασμό των δύο ονομάτων σε ένα μονοπώλιο. Η ολοκλήρωση αυτών των… διαδικαστικών μπλεξιμάτων αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε από τις αρχές του επόμενου έτους ο μπαμπάς του Facebook, Mark Zuckerberg, θα μπορεί να δώσει στον ανταγωνισμό αυτό που μόλις είπε στους επενδυτές του όσον αναφορά στην εξαγορά:

Quote:

…νέες και συναρπαστικές mobile εμπειρίες…

…ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.