Η Microsoft με μερίδιο στη… DailyMotion;!

Ίσως έχοντας μάθει το μάθημα της από την μέχρι τώρα… περιπέτεια με τα Windows Phone, η Microsoft βρήκε τον τρόπο να αποκτήσει το δικό της YouTube, και όχι, δεν είναι φτιάχνοντας μια δική της εκδοχή, αλλά ενώνοντας τις δυνάμεις της με έναν από τους μεγάλους ανταγωνιστές του.dailymotion_003.jpeg

Όπως είπε ο Stéphane Richard, CEO της γαλλικής Orange, στην οποία ανήκει η DailyMotion, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε επικοινωνία για μια πιθανή συνεργασία, με την Microsoft να ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό της.

Τώρα, το πόσο θα είναι αυτό το ποσοστό, άγνωστο για την ώρα. Όπως σημειώνει και η πηγή μας, Ars Technica, μία παλαιότερη συμφωνία ανάμεσα στην DailyMotion και τη Yahoo δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αφού η δεύτερη ήθελε να αγοράσει το 75% της πρώτης για $200 εκατομμύρια, κάτι με το οποίο δεν συμφώνησε η γαλλική κυβέρνηση (που έχει %27 μερίδιο στην Orange). Λογικό συμπερασμά, η Microsoft θα ζητήσει κάπως μικρότερο ποσοστό, η θα δώσει πολύ πολύ περισσότερα χρήματα. Αν, βέβαια… τα βρουν και τα συμφωνήσουν.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.