Το Facebook τρώει πόρτα στη Γερμανία

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Βερολίνου απεφάνθη ότι παραβιάζει τη νομοθεσία.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Facebook δεν μπορεί να λειτουργεί συλλέγοντας δεδομένα Γερμανών και να τα επεξεργάζεται στις ΗΠΑ, ενώ απαιτεί την αλλαγή σημείων στο κείμενο όρων και προϋποθέσεων που αποδέχεται όποιος ανοίγει λογαριασμό στην υπηρεσία του. Οι ιθύνοντες του facebook ισχυρίζονται ότι τα δεδομένα συλλέγονται και επεξεργάζονται στα γραφεία της εταιρείας στην Ιρλανδία, η οποία είναι μέλος της Ε.Ε., αλλά το γερμανικό δικαστήριο διαφωνεί.

Το θέμα είναι ότι η Facebook μπορεί να προσβάλει την απόφαση και να ζητήσει εκδίκαση από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας. Δεν έχει παιχτεί ακόμη η τελευταία πράξη του έργου, αλλά είναι γεγονός ότι οι σχέσεις Γερμανίας και ΗΠΑ δεν είναι οι καλύτερες, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της NSA. Δυστυχώς το κατακερματισμένο ευρωπαϊκό νομικό τοπίο δεν εγγυάται ισχυρά αναχώματα απέναντι στην επέλαση των αμερικανικών εταιρείων και της διείσδυσής τους στην ευρωπαϊκή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.