Διαφήμιση και στον Firefox

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει!
Η Mozilla σχεδιάζει, σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις του Firefox, να γεμίσει τα κενά κουτάκια που εμφανίζονται όταν πατάμε new tab, με έτοιμα links, από δημοφιλή sites και διαφημιζόμενους σπόνσορες.

Εγώ, προσωπικά, δεν έχω κανένα, μα κανένα απολύτως πρόβλημα, ας βγάλουν κι αυτοί καμιά δεκάρα, άλλωστε χρόνια τώρα ο Firefox είναι σταθερά ο αγαπημένος μου browser (δεν ξέρω, πέστε με αγύριστο κεφάλι, ποτέ μου δε χώνεψα τον Chrome).

Το αστείο είναι ότι, αν διαβάσει κανείς τη σχετική ανακοίνωση στο blog τους, με το ζόρι θα καταλάβει ότι πρόκειται για εισαγωγή διαφημίσεων στον browser, λες και ντρέπονται να πουν ότι θα βάλουν 2-3 sponsored sites για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα, ώστε να συνεχίζουν την ανάπτυξη του Firefox.

Αυτό το αναφέρω γιατί ορισμένοι αφελείς νομίζουν ότι αν βάλουν Firefox, σταματάει το user tracking, επιφέρουν πλήγμα στο διεθνή καπιταλισμό, στη Ν.Τ.Π., απελευθερώνουν τον υπολογιστή από τα μιάσματα και σηκώνουν το λάβαρο της Open Source επανάστασης…

…μη χέσω!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.