Το Heroes επιστρέφει. Ναι, το Heroes. Ναι, επιστρέφει.

Μια από τις πιο επαναστατικές τηλεοπτικές σειρές, που κατέληξε… μαύρο χάλι, χάνοντας την μπάλα όσον αφορά στο σενάριο της, όλως περιέργως επιστρέφει.heroes_series_001.jpg

Όποιος δεν είχε δει το Heroes από την αρχή, καθώς εξελισσόταν η πρώτη προβολή του, δεν μπορεί και να εκτιμήσει τους λόγους για τους οποίους πρωτοτύπησέ η σειρά και χαρακτηρίστηκε ως ένα σημείο επαναστατική. Από τα βασικά χαρακτηριστικά της ήταν το ότι κομμάτι του σεναρίου της εξελισσόταν σε διαφορετικά μέσα από την τηλεόραση – και, ναι, μιλάμε για το Internet. Ήταν μία από τις πρώτες σειρές που το ενστερνίστηκε, το υιοθετήσε, το χρησιμοποιήσε για να πει όσα είχε να πει.

Το πρόβλημα είναι πως, όπως αποδείχθηκε τελικά, δεν είχε να πει τίποτα.

Καθώς η σειρά άρχισε να “τρέχει” από τον πρώτο στον δεύτερο κύκλο της, οι συντελεστές της φάνηκαν να… αγχώνονται, υπό το βάρος της απρόσμενης δημοτικότητας της. Και έτσι, άρχισαν να μπλέκουν το “δεν-ξέρουμε-που-να-το-πάμε-για-να-βγάλουμε-περισσότερα-επεισόδια” σενάριο της, με φίλους να γίνονται εχθροί και το αντίστροφο ανάλογα με το… “τι γούσταραν τα πλήθη στα forums”, παράλληλες ιστορίες που φαίνονταν απίστευτα σημαντικές να χάνονται για να αφιερωθούν επεισόδια επί επεισοδίων σε νέους και ανούσιους χαρακτήρες κ.λπ. κ.λπ.

Το πιο τραγικό ήταν πως, από τον δεύτερο και έπειτα, με κάθε νέο κύκλο του Heroes οι συντελεστές προσπαθούσαν να κρατήσουν όλο και περισσότερο ικανοποιημένους τους οπαδούς της σειράς, αλλάζοντας το σενάριο “γιατί έτσι” και φτάνοντας στο απολύτως τραγικό, να επαναφέρουν χαρακτήρες που είχαν πεθάνει για να κρατήσουν ικανοποιημένους τους λίγους αλλά φανατικούς οπαδούς τους. Πάλι. Και πάλι. Και ξανα-μανα-πάλι. Και να τους ξανασκοτώνουν. Και να τους ξανα-μανα-ανασταίνουν. “Γιατί έτσι”. ΑΑΡΓΚΡ!

Ody's thoughts

Όπως, για παράδειγμα, την “σέξυ ξανθιά” της οποίας το όνομα δεν θυμάμαι, η οποία εμφανίστηκε σε όλη την σειρά ως τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες: την πρώτη φορά που πέθανε αποδείχθηκε πως είχε μια δίδυμη αδελφή, και οταν μας άφησε και αυτή, αποδείχτηκε πως, ω, ναι, υπήρχε και… τρίτη δίδυμη…εμ… τρίδυμη αδελφή. Έλεος, ω, Μπάαλ, έλεος! Σειρά-με-υπερήρωες έβλεπα, όχι το (χου)Ντάλας!

Έλα, όμως, που η σειρά ήταν αρκετά δημοφιλής, ενώ έχει αποκτήσει από τότε και αρκετούς νέους οπαδούς, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως, ναι, ίσως και να συνέφερέ να την επαναφέρουν. Και αυτό ακριβώς θα κάνουν.

Μέσα στον επόμενο χρόνο, λοιπόν, θα δούμε από το NBC το Heroes Reborn, το οποίο μάλλον (ελπίζω δηλαδής, πληζ, Ω, Μπάαλ, πλήζ) θα είναι ολικό reboot της, ενώ ακολουθώντας την λογική της κλασσικής σειράς, θα προηγηθούν κάποια ψηφιακά επεισόδια, που θα δούμε αποκλειστικά online, για να μπούμε για τα καλά στο κλίμα πριν αρχίσει η προβολή της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • George Lolas

  Συμφωνώ απόλυτα ότι από κάποιο σημείο και έπειτα η σειρά είχε χάσει λίγο την μπάλα. Πάντως είναι από τις αγαπημένες μου ever και χαίρομαι που επιστρέφει! Αλήθεια, θα είναι οι ίδιοι ηθοποιοί ή άλλοι;

 • ducklord

  Από ότι ακούγεται μάλλον θα είναι διαφορετικοί. Και θα μιλάμε για πλήρες reboot. Ή, έστω, μπορεί να εμφανιστούν λίγοι απο αυτους, και το σενάριό να εστιάσει σε αυτούς και μόνο – που κατά την ταπεινή μου άποψη θα είναι και το πιο σωστό για να μην αντιμετωπίσουμε πάλι το ίδιο μπάχαλο.

  Όσο για την ίδια τη σειρά, το πρόβλημα μου ήταν πως κάθε κύκλος έμοιαζε σχεδόν ολοκληρωτικά άσχετος με τον αμέσως προηγούμενο. Αν την αντιμετωπίσεις ως… πέντε διαφορετικές σειρές με παραπλήσια σενάρια και τους ίδιους ηθοποιούς να παίζουν εναλλακτικές εκδοχές των ίδιων χαρακτήρων, βλέπεται. Και αυτό, μέχρι τους τελευταίους κύκλους, όπου το σενάριο είχε φτάσει στο σημείο να αλλάζει ανά δύο επεισόδια. Για να μη μιλήσω για τον τελεύταιο κύκλο με το τσίρκο, που ήταν από μόνος του σκέτο… εμ… τσίρκο!

  Άστο, με πόνεσε, γιατί ο πρώτος κύκλος ηταν εκπληκτικός και έδειχνε ότι είχε τρομερές προοπτικές. Κρίμα. Τουλάχιστόν αυτό φάνηκε από τον δεύτερο κύκλο ότι δεν ήξερε που το πήγαινε, και δεν κατάφερε να… μας κοροϊδέψει όπως το Lost (ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ LOST – ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΘΕΟΥΛ…εμ… ναι… κάπως έτσι).

 • George Lolas

  Προτιμώ ένα total reboot παρά μια “συνέχεια”. Μια συνέχεια θα σήμαινε ότι θα το πιάσουν από το weak point της σειράς, κάτι που δε θα ήταν και ότι καλύτερο.

  Ελπίζω η Hayden Pennetiere να παίζει τουλάχιστον :P
  Όσο για το Lost, ήμουν από τους τυχερούς που δε το είδα καθόλου. Επίσης, ελπίζω να παίζει και η Rachel Nickols από το Continuum. Βασικά ελπίζω η συγκεκριμένη θεά να παίζει από δω και πέρα σε όλες τις σειρές, τις ταινίες, τις διαφημίσεις… :P

 • ducklord

  :-P

  :-D

 • galacticusX

  τραυματικές εμπειρίες, πως την είχανε γαμ… έτσι αυτή τη σειρά…