Το Heroes επιστρέφει. Ναι, το Heroes. Ναι, επιστρέφει.

Μια από τις πιο επαναστατικές τηλεοπτικές σειρές, που κατέληξε… μαύρο χάλι, χάνοντας την μπάλα όσον αφορά στο σενάριο της, όλως περιέργως επιστρέφει.heroes_series_001.jpg

Όποιος δεν είχε δει το Heroes από την αρχή, καθώς εξελισσόταν η πρώτη προβολή του, δεν μπορεί και να εκτιμήσει τους λόγους για τους οποίους πρωτοτύπησέ η σειρά και χαρακτηρίστηκε ως ένα σημείο επαναστατική. Από τα βασικά χαρακτηριστικά της ήταν το ότι κομμάτι του σεναρίου της εξελισσόταν σε διαφορετικά μέσα από την τηλεόραση – και, ναι, μιλάμε για το Internet. Ήταν μία από τις πρώτες σειρές που το ενστερνίστηκε, το υιοθετήσε, το χρησιμοποιήσε για να πει όσα είχε να πει.

Το πρόβλημα είναι πως, όπως αποδείχθηκε τελικά, δεν είχε να πει τίποτα.

Καθώς η σειρά άρχισε να “τρέχει” από τον πρώτο στον δεύτερο κύκλο της, οι συντελεστές της φάνηκαν να… αγχώνονται, υπό το βάρος της απρόσμενης δημοτικότητας της. Και έτσι, άρχισαν να μπλέκουν το “δεν-ξέρουμε-που-να-το-πάμε-για-να-βγάλουμε-περισσότερα-επεισόδια” σενάριο της, με φίλους να γίνονται εχθροί και το αντίστροφο ανάλογα με το… “τι γούσταραν τα πλήθη στα forums”, παράλληλες ιστορίες που φαίνονταν απίστευτα σημαντικές να χάνονται για να αφιερωθούν επεισόδια επί επεισοδίων σε νέους και ανούσιους χαρακτήρες κ.λπ. κ.λπ.

Το πιο τραγικό ήταν πως, από τον δεύτερο και έπειτα, με κάθε νέο κύκλο του Heroes οι συντελεστές προσπαθούσαν να κρατήσουν όλο και περισσότερο ικανοποιημένους τους οπαδούς της σειράς, αλλάζοντας το σενάριο “γιατί έτσι” και φτάνοντας στο απολύτως τραγικό, να επαναφέρουν χαρακτήρες που είχαν πεθάνει για να κρατήσουν ικανοποιημένους τους λίγους αλλά φανατικούς οπαδούς τους. Πάλι. Και πάλι. Και ξανα-μανα-πάλι. Και να τους ξανασκοτώνουν. Και να τους ξανα-μανα-ανασταίνουν. “Γιατί έτσι”. ΑΑΡΓΚΡ!

Ody's thoughts

Όπως, για παράδειγμα, την “σέξυ ξανθιά” της οποίας το όνομα δεν θυμάμαι, η οποία εμφανίστηκε σε όλη την σειρά ως τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες: την πρώτη φορά που πέθανε αποδείχθηκε πως είχε μια δίδυμη αδελφή, και οταν μας άφησε και αυτή, αποδείχτηκε πως, ω, ναι, υπήρχε και… τρίτη δίδυμη…εμ… τρίδυμη αδελφή. Έλεος, ω, Μπάαλ, έλεος! Σειρά-με-υπερήρωες έβλεπα, όχι το (χου)Ντάλας!

Έλα, όμως, που η σειρά ήταν αρκετά δημοφιλής, ενώ έχει αποκτήσει από τότε και αρκετούς νέους οπαδούς, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως, ναι, ίσως και να συνέφερέ να την επαναφέρουν. Και αυτό ακριβώς θα κάνουν.

Μέσα στον επόμενο χρόνο, λοιπόν, θα δούμε από το NBC το Heroes Reborn, το οποίο μάλλον (ελπίζω δηλαδής, πληζ, Ω, Μπάαλ, πλήζ) θα είναι ολικό reboot της, ενώ ακολουθώντας την λογική της κλασσικής σειράς, θα προηγηθούν κάποια ψηφιακά επεισόδια, που θα δούμε αποκλειστικά online, για να μπούμε για τα καλά στο κλίμα πριν αρχίσει η προβολή της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.