Τηλεκοντρόλ για το Xbox One

Η επανάσταση αναβάλλεται επ’ αόριστον…
xbox-one-remote
Μας είπαν ότι το Xbox One θα είναι το απόλυτο μηχάνημα ψηφιακής διασκέδασης. Μας είπαν ότι δε χρειάζεται χειριστήρια για τον έλεγχό του. Μας είπαν ότι φέρνει την επανάσταση με το συνδυασμό προηγμένης φωνητικής αναγνώρισης και ελέγχου μέσω χειρονομιών χάρη στο Kinect 2. Μας είπαν ότι για αυτά ακριβώς τα επαναστατικά χαρακτηριστικά αξίζει τα παραπάνω λεφτά σε σχέση με το PS4. Και μάλιστα μας είπαν ότι δεν μπορούν να βγάλουν από το πακέτο το Kinect γιατί ήταν αναπόσπαστο μέρος του τέλειου συνόλου.

Αυτά μέχρι χτες. Γιατί σήμερα η Microsoft μας πουλάει τηλεκοντρόλ για το επαναστατικό της μηχάνημα με κόστος 25 δολαριάκια (ήτοι 25 ευρουδάκια, όταν έρθει κατά δω). Μπα;; Χρειάζεται αυτό το αρχαίο χαζοκούτι για να παίζεις Blu-ray; Μα γιατί; Δεν σκάσαμε ένα πεντακοσάρικο για το τέλειο μηχάνημα διασκέδασης, made in Alpha Centauri, το οποίο – παρεμπιπτόντως – δεν μπορεί να παίξει παιχίδια full HD εν έτει 2014;; Τί το χρειαζόμαστε το τηλεκοντρόλ, όταν έχουμε την υπερδιαστημική τεχνολογία που αναγνωρίζει μέχρι και τον καρδιακό μας παλμό;

Το γελοιδέστερο της υπόθεσης είναι ότι το σήμα του τηλεκοντρόλ έρχεται μόνο μέσω του δέκτη υπερύθρων του Kinect, κι όχι μέσω της κονσόλας. Δηλαδή ένα VHS του 1980 ενσωματώνει δέκτη τηλεκοντρόλ, όχι όμως και μια υπερκονσόλα ψυχαφωγίας του 2014. Αυτό σημαίνει ότι το τηλεκοντρόλ δε δουλεύει χωρίς συνδεδεμένο το Kinect! δηλαδή για να απαριθμήσουμε, μέχρι τώρα είχαμε φωνή, χειρονομίες, το gamepad και το Smartglass για τον έλεγχο, τώρα διαπιστώσαμε ότι έλειπε το τηλεκοντρόλ!

Μπράβο, πάντα τέτοια!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.