Πιστωτικές κάρτες που θα κλειδώνουν όταν δεν είμαστε κοντά τους

Την αρχή κάνει η MasterCard με ένα πιλοτικό πρόγραμμα pairing της κάρτας με κινητές συσκευές
mastercard-000
Η Mastercard και η συνεργαζόμενη εταιρεία υποδομών επικοινωνίας Syniverse έχουν αναπτύξει ένα σύστημα αλληλεπίδρασης της πιστωτικής κάρτας και του κινητού του κατόχου της. Με τη βοήθειά του, η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μονάχα αν η κάρτα και το κινητό βρίσκονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος απόστασης. Αυτό το σύστημα θα χρησιμοποιείται μόνο όταν το άτομο βρίσκεται στο εξωτερικό. όταν επιχειρηθεί να γίνει μια συναλλαγή, το σύστημα εξετάζει αν το κινητό του κατόχου της κάρτας είναι συνδεδεμένο σε υπηρεσία roaming, έτσι ώστε να αποφευχθεί η χρήση από τρίτους.
Πάντως το όλο σύστημα θα απαιτεί την σύμπραξη των τραπεζών και των εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σύντομα, μιας και υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες και ακανθώδη θέματα ασφαλείας και προστασίας απορρήτου που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.