Αεροσυνοδοί με Google Glass

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας σε ακόμη μια άτοπη εφαρμογή τεχνολογίας…
google-glass-airline-staff
Αν ταξιδεύετε σε Business Class, στις πτήσεις της Virgin Atlantic, θα τύχετε υποδοχής στο Terminal 3 του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίονου, από προσωπικό που φορά Google Glass και Sony Smartwatch. Ο συντάκτης του Engadget, απ’ όπου και αντλούμε την είδηση, δηλώνει φανερά κατενθουσιασμένος και εύχεται το πείραμα να επεκταθεί σε όλους τους επιβάτες, που ταξιδεύουν στο “Economy”. Γιατί όμως; Τόσο πολύ πια φετίχ με το Google Glass;

Υποτίθεται ότι το προσωπικό υποδοχής, χρησιμοποιεί τα wearable κομπιουτεράκια για να μας χαιρετά ονομαστικά, να μας δίνει πληροφορίες για την πτήση μας, για να μεταφράζει διαλόγους με άτομα άλλων εθνικοτήτων για καλύτερη συνεννόηση και άλλα τέτοια θαυμάσια. Φυσικά, κανείς δε μας εγγυάται ότι όλες οι φατσούλες των επιβατών θα καταγράφονται, όπως και όλοι οι διάλογοι γύρω από την πύλη αναχώρησης, αφού θα είναι μονίμως εκεί προσωπικό με κάμερες και μικρόφωνα ανοικτά. Όχι, θεός φυλάξοι, δε ζούμε σε τέτοιον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε ακόμη πιο καχύποπτοι μέχρι του σημείου να μας κάνουν εντελώς παρανοϊκούς.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.